Næstved Museum

Helligåndshuset fra 1400-tallet fungerede som sygehus og fattighus, og er et af de ældste bevarede huse fra middelalderen i Næstved. I dag holder Næstved Museum til i huset, og her kan man lære mere om hele Næstveds fortid. Vikingerne på Næstvedegnen befandt sig syd for den nuværende købstad, i bunden af Dybsø Fjord. I dag er pladsen kendt som Vester Egesborg, og den har utvivlsomt været blandt de største af denne type specialiserede værkstedspladser i Danmark i vikingetiden. Ikke mindst kan man i det rige fundmateriale se tydelige forbindelser til vikingernes store handelsmetropol i Hedeby. Genstandene er udstillet på museet. 

Andre spændende steder fra Vikingetiden i nærheden

Lige syd for Faxe Ladeplads, hvor Rollo stævnede ud for at erobre Normandiet, ligger Strandegård Dyrehave – her knejser 2-300 år gamle træer 15 m over Faxe Bugt.

► Læs mere om Troldhøjene i Strandegård Dyrehave her

Hammer Kirke er bygget omkring år 1100. Herfra er der en flot udsigt over Dybsø Fjord, hvor den store handelsplads Vester Egesborg fra vikingetid er udgravet. En del af genstandene er udstillet på Næstved Museum. 

► Læs mere om Hammer Kirke her

5 km fra Hammer Kirke mod Præstø ad landevej 265 lige inden motorvejen kan man se en lille bid af en af oldtidens veje, Risbyvejen.

► Læs mere om Risbyvejen her

Hårlev ligger ved Stevns. På byens kirkegård ligger Hothers Høj. Vi ved ikke noget om Hother, men fordi højen har flad top og ligger tæt på kirken, er den formentlig fra slutningen af oldtiden. Det siges, at Tryggevældestenen oprindeligt stod her

► Læs mere om Hårlev Kirke her

Runesten giver et lille glimt af de mennesker, som i sin tid befolkede denne egn. Flere sten er knyttet til kirken i Sandby, der ligger 7 km sydøst fra Sigersted.

► Læs mere om Sandby Kirke her