Østskoven

I midten af 1980’erne opkøbte Esbjerg Kommune land øst for byen med den hensigt at plante ny skov til glæde for borgerne. Inden da fik arkæologer fra Esbjerg Museum mulighed for at udgrave området, og de fandt kontinuerlig bebyggelse fra hele oldtiden.

I dag er skoven et yndet udflugtsmål for de lokale. Her er et udstillingshus om de arkæologiske fund og en natursti på 3,5 km gennem området kaldet Oldtidsruten. Den går forbi fundamenterne fra de fundne huse, som er markeret i skovbunden. 

Andre spændende steder fra Vikingetiden i nærheden

I den nordøstlige udkant ligger Kampdiget, et voldanlæg sandsynligvis anlagt i jernalderen. Den bevarede del af volden er 200 m lang, 4,5 m bred og ca. 1 m høj.

► Læs mere om Grimstrup Krat her

Museet formidler hvordan Vestkystens beboere gennem tiderne, også i vikingetiden, har levet af og kæmpet med naturen og havet.

► Læs mere om Tirpitz her

Uanset hvordan man ankommer til Ribe, så ser man på lang afstand Domkirkens ikoniske tårne hæve sig over den flade marsk.

► Læs mre om Ribe Domkirke her

Få kilometer nord for Ribe by på Ribe Nørremark blev en skat fundet med et frankisk sølvbæger og seks små nordiske drikkeskåle.

► Læs mere om Ribeskattene her

Ribe er den første danske by, som nævnes i de skriftlige kilder. I ca. 855 omtales byen, da den danske konge Horik II giver missionæren Ansgar tilladelse til at bygge en kirke i byen.

► Læs mere om Ribe her