Rådhuspladsen i København

Kun 5 minutters gang fra Nationalmuseet, i hjertet af nutidens København på Rådhuspladsen med trafikken susende om ørerne, blev arkæologerne for alvor overrasket over fundet af 18 grave fra den sidste del af vikingetiden: kvinder, mænd og børn var i perioden fra midten af 1000-tallet til begyndelsen af 1100-tallet blevet begravet her. Sammensætningen af både voksne og børn tyder på, at der har ligget en almindelig bosættelse bestående af familier uden for det område, man tidligere ellers mente var beboet på den tid. Samtidig tyder fundet af kirkegården på, at der i det 1000-tallet har været mindst to kirker i byen.

Andre spændende steder fra Vikingetiden i nærheden

I den kommende udstilling vil de nye og opsigtvækkende fund gjort under de store metroudgravninger være med til at fortælle historien om København i den sene vikingetid.

► Læs mere om Københavns Museum her

Det har længe været kendt, at porten ind til København fra øst i middelalderen lå på Kongens Nytorv, men det var helt ny viden, at vikingerne også holdt til her.

► Læs mere om Porten til vikingetidens København her

En del af kirkegården blev udgravet i 2008, da bygningen ovenpå skulle rives ned for at gøre plads til nyt byggeri. Her fandt arkæologerne et møntsmykke, lavet af en mønt fra slutningen af 900-tallet.

► Læs mere om Sankt Clemens Kirke her

På Danmarks største kulturhistoriske museum, Nationalmuseet, finder man et sandt skatkammer af berømte og unikke fund. Her kan man fordybe og fortabe sig i timevis på en rejse tilbage til vikingetidens mennesker og de ting, de omgav sig med,

► Læs mere om Nationalmuseet her

I alt 120 grave fra starten af 800-tallet har man fundet fra gravpladsen, som i dag er en flad mark uden synlige spor efter vikingerne.

► Læs mere om Kroppedal Museum her