Havhingsten i det Irske hav. Dublintogtet 2007. Foto: Werner Karrasch / Copyright: Vikingeskibsmuseet i Roskilde

Lær om Havhingsten og vikingetiden

Langskibet 'Havhingsten fra Glendalough' blev verdensberømt, da skibet og den 60-mand store besætning gennemførte en fantastisk forsøgsrejse fra Roskilde til Dublin og tilbage igen.

Havhingstens rejse gav nye erfaringer med sejlads i vikingernes langskibe og blev samtidig baggrunden for at dele vores viden om vikingernes verden, vikingetidens skibe og søfart og om, hvordan vikingernes indflydelse særligt i de områder, hvor skibet sejlede: Danmark, Skotland og Irland. 

Her kan du få viden om vikingerne for sjov - eller bruge de mange spændende historier om alt fra vikingernes dagligliv til kongemagt og statsdannelse i undervisningen.

Vi har forsøgt at tilrettelægge det omfattede indhold, så det nemt for undervisere at skabe et spændende, tværfagligt undervisningsforløb.

Siden tilbyder indhold, opgaver og øvelser rettet mod alle skolens fag - fra billedkunst til matematik.

 

 

Vi baserer materialerne på nyere forskning inden for relevante fag og forskningsområder. Det omfatter kortfattede tekst- og billedpræsentationer, skrevet af internationale historikere, arkæologer og kulturformidlere.

Materialet er udarbejdet i samarbejde med blandt andet National Museum of Ireland, Hunterian Museum & Art Gallery og University of Glasgow.