Afgang med en smilende dronning

Udgivet 09/07-2012

Det stribede sejl står smukt i aftensolen, aftensmaden er indenbords og snart slipper vi Sjællands Odde.

Vi er på vej ud i Kattegat og lige nu er der udsigt til natsejlads.

Kl. 10.00 i morges sitrede luften af den spænding, der følger et eventyr forude. Store smil, farvelkram og forventningerfyldte broen ved Havhingsten. På en vindstille Roskilde Fjord kom rugbrødsmotoren igang; dronningen sad påkogekasserne og kiggede smilende på de 55 mænd og kvinder, der hev i årene. Nu eralle gæster af borde og den lumre humor har gjort sit indtog - især i midtskibet!

Havhingsten er inddelt i fire rum eller sektioner; Løftingen, som er skibet kommandocentral med skipper, styrmænd og rorgængere samt tre store besætningsrum med hver 16 gaster – et agter-, midt- og forskib.
Hvert rum, sin kultur. Agterskibet er soldækket;  de befinder sig bag sejlet – ude af skyggen - har god plads, et ekstraror som spisebord og hyggelig skønsang  ført an af rummets formænd Tajs og Ove.
Med størstedelen af skibets 2 kilometer tovværk koncentreret omkring masten, bunker af åre og ballaststen under dørken er pladsen i midtskibet mere trang. Dårlig og lummer humor, der følges af en smittende latter er der til gengæld masser af.
Forskibet er de mest udsatte. Derude står bølgerne ind over siden og de må søge læ længere ned i skibet.
Men med nok at spise og gode rationer af chokolade, er de ikke til at slå ud….
DMI ville have besvær med en vejrmelding på Havhingsten. I det 30 meter lange skib kan forskibet være klædt i regntøj og sydvest, midtskibet i uldtøj og agterskibet smøre solcreme på  – alt på samme tid!
Men lige nu ånder alt ro. Gasterne gør klar til natten og vagterne, der går på skift hver 4. time. Uldundertøj og regntøj kommer på og årene bliver rullet ud for at agere seng i midtkibet.
Så må vi se, hvor vi ender….


Oprettet af Louise Kæmpe Henriksen

Det er ikke længere muligt at skrive kommentarer