Døsighed i Odden

Foto: Martin Kjær
Udgivet 26/07-2013

Afgang Orø 24. juli kl. 110.00 - ankomst Rørvig kl. 19.00

Afgang Rørvig 25. juli kl. 11.00 - ankomst Odden havn kl. 20.00

En mild brise rammer den gamle bedding i Odden havn, og sætter, for et kort øjeblik, bevægelse i Havhingstens vimpel. Men Kattegat er stille!
Det er overliggerdag og døsigheden har sænket sig over besætningen, efter et par begivenhedsrige dage...

2 timers roning og et par gode krydsben fra Orø satte vi kortvarigt et slæb, for at fange god vind tættere på Rørvig og vise de godt 8000 fremmødte på kajen, langskibet fra sin bedste side. I havn ventede helstegt pattegris.

Næste morgen vågnede vi til silende regn. Telte og lejr måtte pakkes vådt, og regntøjet kom for første gang op af sækken. I Isefjorden mødte vi en anden eventyrer; Troels Kløvedal og Nordkaperen. De to smukke fartøjer lå langskibs og udvekslede erfaringer, spørgsmål, kage og røverhistorier fra verdenshavene.

Sidst på eftermiddagen brød solen igennem skyerne og vi satte sejl i den milde vind. Med 2,5 - 3 knobs fart satte vi langsomt kursen mod Odden. Rundt omkring på skibet sad besætningen i små grupper og snakkede - og lærte hinanden at kende.
5 dage inde i togtet, er der stadig besætning, der endnu ikke har udvekslet ord.
Ikke fordi lysten ikke er der, men fordi skibet er langt og inddelt i sektioner, der hver især fungerer som små enheder; arbejdsmæssigt og socialt. Men det fik vi rodet bod på i går. Da morgendagens vejrudsigt blev kendt, opfordrede skipper og styrmænd straks til indkøb af kolde øl, lejrbålshygge og soven længe dagen derpå.

Med guitaren på rundgang og et repertoire fra Kim Larsen til Nirvana blev der sunget og festet til de sene nattetimer....
Nu hviler vi stemmerne; tager eftermiddagslur i solen, tørre regntøj og uldtæpper, spiser is og forbereder os på en tidlig afgang i morgen.
Vækkeuret ringer kl. 04.45Læs mere på Vikingeskibsmuseets og Havhingstens facebooksider, hvor der dagligt postes billeder og små 'nu og her'-historier.


Oprettet af Louise Kæmpe Henriksen

Det er ikke længere muligt at skrive kommentarer