En nat ved Lynæs

Foto: Martin Kjær
Udgivet 22/07-2013

Afgang Roskilde 21. juli 11.00

Ankomst Orø 22. juli 19.30

Mørket sænker sig over Orø. Bag sejlklubben spilles op til dans og fællessang, imens ankervagten på Havhingsten koger vand til nattens vagtmandskab fra midtskibet.

Vi ankom her til aften, budt velkommen af øboer og sommerferiegæster. Nu venter der en god og lang nats søvn - før vi åbner skibet for gæster i morgen. Og den er tiltrængt!

Vi lagde ud med at krydse op gennem inderbredningen i Roskilde Fjord i ganske svag vind fra skiftende retninger. Efter Skuldelev måtte sejlet bjerges og årene fattes. 6 timers roning, med skift på årene hver halve time før vi kastede anker ved Lynæs kl. 00.30. Uldtæpper, soveposer og liggeunderlag blev rigget til på dørk og udrullede årer og vi gik til ro for natten.

Mange kunne sagtens have sovet længere, men solens varme stråler jagede os ud af soveposerne ved 7-tiden - og efter morgengrøden satte vi kurs mod Orø.

Sejladsen var ganske udramatisk; til tider under 1 knob og med bakvind i sejlet. Men sidst på eftermiddagen tog vinden til. Det gav mulighed for at øve mand over bord. Bjergmas blev kastet over bord fire gange, og vi igangsatte en redningsaktion med et par ko- og stagvendinger - før vi sejlede over og hoppede i Lammefjordens bølger.

Oprettet af Louise Kæmpe Henriksen

Det er ikke længere muligt at skrive kommentarer