Slutning på 1. etape

Evaluering af 1. etape
Udgivet 31/07-2013

Med hjemmerørt fynsk rygeost og æblemost i maverne indtog vi de høje dønninger på Storebælt

Vikingekrigere kalder til kamp, skjalde gengiver dramatiske beretninger om berømte vikingekonger og Tissø-suppen buldrer i gryden, smagt til med urter og hestebønner.
Fæstningen i Korsør lægger kulisse til sidste stop på Da Danmark Blev Til TOGTET, og for Havhingsten er det lig med besætningsskifte.

Mandag morgen i Kalundborg, med hovederne bøjet over søkortet, besluttede skipper og styrmænd at sætte kursen mod Kerteminde. Flankeret af marsvin blev vi slæbt over den trafikerede T-rute - en rute, der ikke krydses uden god vind i sejlet!

Med 2,5 knobs medstrøm kom Havhingstens roere på lidt af en prøve ved indsejlingen til Kerteminde. Konstant måtte vi vende os om på toften, for at kunne lægge flere kræfter i skodningen - og ordren HAL UD! ekkoede i havnens siloer. Sikkert til kaj, proklamerede skipper, at vi netop havde sat rekord i sidelæns sejlads med Havhingsten, og vi gik i land for at fejre med kirsebær og most.

Medstrømmen var mere kærkommen næste morgen. Kl. 10.00 satte vi kurs mod Korsør - forventningsfulde efter meldingerne om 9 - 10 m/s vind. Og forventningerne blev indfriet; efter en times sejlads, skød vi en fart på 8,2 knob og krængede så voldsomt, at sejlet måtte rebes (sejlarealet mindskes). Midtskibets gaster blev iført sikkerhedsliner  og 'bøffede' ud over skibssiden, for at trimme langskibet i balance. Store dønninger skabt af modsejlende tankskibe gav våde forhold i forskibet, og de høje bølger fik os til at danse smukt på søen. Flådens øvelsesskibe, de to Yawls Thyra og Svanen, gik skarpt forbi os med få minutters mellemrum. De fik et brøl fra besætningen, som tak for showet. Og lige før Storebæltsbroen fik vi ekskorte af to fartøjer fra marinehjemmeværnet, Baunen og Nymfen. 

Nu er vi spredt for alle vinde....
Gennem hele dagen er nogle taget hjem og nye stået på. Der hersker vemod og gensynsglæde. Vi ser tilbage på ti hyggelige, stemningsfulde og humoristiske dage, der har givet os nye venskaber, blod på tanden og en masse erfaring. Og vi ser frem til nye eventyr, med de netop påmønstrede laugsmedlemmer.    


Oprettet af Louise Kæmpe Henriksen

Det er ikke længere muligt at skrive kommentarer