Skjoldungen tilbage i danske farvande

Udgivet 20/09-2019

Besætningen kunne for et par dage siden kunne tage afsked med deres svenske værter, og det kunne de med fynd og klem.

På 2 døgn har skibet fået tilbagelagt godt 150 sømil med en kort overnatning i Varberg og nåede kl. 2.30 i nat i havn i Gilleleje.  Vi gik afsted fra Varberg kl. 8:00 og lidt matte i sokkeholderne afgik vi i meget let vind. 

Logbog fra skibet 

I løbet af dagen øgede vinden lidt og vi nåede først til Gilleleje kl. 02:30. Vi var godt nok færdige og smed os bare under en overdækning ved toilet- og badebygningen. 
I dag er vinden så i vest. Det er rigtig dårligt for den videre færd og vi har nu fået lov til at opbevare vores ting i Gilleleje Sejl Klub. Endnu engang har vi mødt den gæstfrihed, som vi møder over alt.

Vi regner med at hente Skjoldungen på tirsdag for at sejle den det sidste hug hjem til Roskilde. Endnu et kapitel i Skjoldungens historie er overstået, og et nyt og forhåbentlig sidste venter for at afslutte dette Sognefjordstogt.

Hvornår ankommer de så til Roskilde? Tja, belært af bitter erfaring sender skipper Claus Seneberg kun vage bud på et ankomsttidspunkt, ”Vi har kæmpet for hver eneste sømil og sådan skal det åbenbart fortsætte. Men et ankomsttidspunkt? Ja, vi vil jo allerhelst se domkirken, før vi melder et stensikkert ankomsttidspunkt ud”. Et forsigtigt bud er dog, at de når Roskilde i midten af næste uge.


Oprettet af Sabine Stubbe Østergaard