Havhingsten i Kerteminde 21. - 22. juli

Havhingsten anløber Kerteminde fredag eftermiddag/aften og samme dag begynder de mange træskibe, som deltager i Træskibsforeningens årlige sommertur rundt om Fyn at ankomme. 

Der er åbent skib i Havhingsten kl. 10 - 20 og aktiviteter for børn som for voksne:
Der bliver fortalt historier om ture til Dublin og retur og børnene kan lave perlearmbånd, riste runer i et sværd, sy punge eller lave tov, som vikingerne gjorde det. Desuden bliver der foredrag kl. 10 ved Yacht værftet samt foredrag og filmfremvisning på Café Matisse kl. 15.

> Hent hele programmet for træskibsweekenden her (pdf 0,6 MB)...

Samtidig med skibsbesøgene i havnen, afholdes den årlige Kirsebærfestival i Kerteminde med musik, underholdning, mad og masser af kirsebær.

Havhingstens besætning kommer også til at møde de lokale vikinger fra Ladby, og byen har inviteret hele besætningen på middag med lokale råvarer lørdag aften.

Mandag 23. juli stikker træskibene mod vest, kurs Middelfart, mens Havhingsten går mod nordvest mod Langør på Samsø, hvor skibet ligger 24. og 25. juli. Herefter går Havhingsten til Frederikssund, 27. Juli, og tilbage til Roskilde 28. Juli, hvor der bliver festival med vand, vind og vikinger.