Havhingsten sejler ud på TOGT!

Følg med – måske kommer vi til en havn nær dig!

Søndag den 21. juli sejler 'Havhingsten fra Glendalough' ud på et tre uger langt togt rundt om Sjælland med kurs mod København, som skibet anløber 10. august kl. 11.00.

Det 30 meter lange krigsskib slår følge med vikingeskibet 'Aslak' fra Lyndby og med middelalderskibet 'Agnete' fra Middelaldercenteret ved Nykøbing F. De tre skibe stævner ud på et togt til de sjællandske byer: Roskilde, Orø, Rørvig, Kalundborg og Korsør, som de anløber den 30. juli kl. 19.00.

Kurs mod København

Herefter sætter 'Havhingsten' kursen mod København. Skib og besætning modtages den 10. august kl. 11.00 af Københavns Overborgmester, Frank Jensen, på kajen ved Toldboden, hvor skibet kan besøges alle dage til og med den 15. august, inden det rykkes ind i Frederiksholms Kanal.
Det er første gang, 'Havhingsten' anløber Danmarks hovedstad og skibet kommer til København for at deltage i Nationalmuseets store vikingemarked i gaderne omkring Frederiksholms Kanal den 17. - 18. august.

Der, hvor 'Havhingsten' kommer frem, inviterer vi til 'åbent skib'. Publikum får mulighed for at komme helt tæt på livet om bord og opleve det skib, der i 2007-08 gjorde den dramatiske sejlads til Dublin i Irland og retur. Skibet medbringer desuden en mobiludstilling, spændende fortællinger og en række prøv-selv vikingeaktiviteter for børn.

Følg med på hjemmesiden.

Fra det øjeblik 'Havhingsten' smider den sidste fortøjning i Museumshavnen den 21. juli og til skibet lægger til ved Toldboden i København den 10. august i, kan du følge rejsen online på vikingeskibsmuseets hjemmeside.
Om bord på skibet er der monteret kommunikations-udstyr, der gør det muligt at følge skibets sejlads med oplysninger om kurs, fart og position. Oplysningerne sendes fra skibet via satellit til hjemmesiden ca. hvert 15. minut. Museumsinspektør Louise Henriksen, der er besætningsmedlem på 'Havhingsten', skriver rejsebreve undervejs om livet om bord. Så følg med – måske kommer vi til en havn nær dig!