Havhingsten i det Irske hav. Dublintogtet 2007. Foto: Werner Karrasch / Copyright: Vikingeskibsmuseet i Roskilde

Lær om Havhingsten og vikingetiden

Langskibet 'Havhingsten fra Glendalough' blev verdensberømt, da skibet og den 60-mand store besætning gennemførte en fantastisk forsøgsrejse fra Roskilde til Dublin og tilbage igen.

Havhingstens rejsen gav nye erfaringer med sejlads i vikingernes langskibe og blev samtidig baggrunden for at dele vores viden om vikingernes verden, vikingetidens skibe og søfart og om, hvordan vikingernes indflydelse særligt i de områder, hvor skibet sejlede: Danmark, Skotland og Irland. 

Her kan du få viden om vikingerne for sjov - eller bruge de mange spændende historier om alt fra vikingernes dagligliv til kongemagt og statsdannelse i undervisningen.

Vi har forsøgt at tilrettelægge det omfattede indhold, så det nemt for undervisere at skabe et spændende, tværfagligt undervisningsforløb.

Siden tilbyder indhold, opgaver og øvelser rettet mod alle skolens fag - fra billedkunst til matematik.

Indholdet henvender sig primært til to aldersgrupper:

  • Folkeskolens mellemtrin (4.-6. klasse)
  • Gymnasier og voksne i almindelighed

Ved hjælp af forskellige værktøjer kan du filtrere indholdet alt efter hvilken aldersgruppe du tilrettelægger undervisningen for og hvilke fag du ønsker at arbejde med.

Endelig er det muligt at gemme sider til senere udskrivning.

Vi baserer materialerne på nyere forskning inden for relevante fag og forskningsområder. Det omfatter kortfattede tekst- og billedpræsentationer, skrevet af internationale historikere, arkæologer og kulturformidlere.

Materialet er udarbejdet i samarbejde med blandt andet National Museum of Ireland, Hunterian Museum & Art Gallery og University of Glasgow.