19. - 25. august: Bådebyggerdage

Vikingeskibsmuseet afslutter det særlige sommerprogram med 'bådebyggerdage' fra den 19. - 25. august.

- (hele dagen)

På bådeværftet er museets bådebyggere i fuld sving med at bygge et nyt vikingeskib. I 2017 begyndte de byggeriet af museets anden rekonstruktion af Skuldelev 3 og et nyt projekt – Gensyn med Skuldelev 3. Den ny fortolkning af Skuldelev 3 bliver ikke en tro kopi af Roar Ege - den første rekonstruktion - men kommer til at reflektere de fremskridt museet har lavet inden for rekonstruktion af arkæologisk skibsfund, samt de praktiske erfaringer Roar Eges bådelaug har akkumuleret i løbet af deres mange år på vandet. Denne kombination af arkæologisk materiale, skibsrekonstruktion, bådebygning og sejladserfaring, danner grundlaget for en meget mere nuanceret og præcis fortolkning af Skuldelev 3.

I håndværkerdagene er der ekstra god tid til at dykke ned i de traditionelle, maritime håndværk, vi arbejder med på Vikingeskibsmuseet. Imens bådebyggerne arbejde på rekonstruktionen af Skuldelev 3, kan du lige ved siden af prøve kræfter med den svære kunst at hugge med økse, kløve små stammer og afprøve bådebyggernes mange forskellige stykker værktøj under kyndig vejledning af museets håndværksformidlere.

Der er dagligt en Craftsman's Talk - på engelsk - kl. 11.30, hvor bådebyggerne med udgangspunkt i et stykke håndværk, vil give publikum et særligt indblik i deres arbejde.

Kl. 13.00 kan du tage med på en engelsk omvisning på bådeværftet, når bådebyggerne byder indenfor. Museets formidlere viser rundt og fortæller om materialer, værktøj og håndværket.

kl. 14.00 afholdes en særlig workshop med fokus på bådebyggerens arbejde.  Alt efter, hvad håndværkeren arbejder på, bliver publikum i større eller mindre grad inddraget i processen. Varighed 30 - 60 minutter. Alle kan kigge på og følge med

Bådebygning hele året

Selvom vi slutter sommerprogrammet af, betyder det ikke at håndværkerne indstiller arbejdet. Så længer vejret tillader det, arbejder bådebyggerne på værftspladsen. I løbet af vinteren rykker de indenfor på bådeværftet, hvor de henholdsvis bygger og dykker ned i den eksperimentalarkæologiske viden de løbende indsamler.
Vikingeskibsmuseets aktiviteter fortsætter ligeledes hele sensommeren og strækker sig helt ind i efterårsferien.

Bådebyggerdage
Hvornår: kl. 10.00 - 17.00, dagligt 19. - 25. august 2019
Hvor: Vikingeskibsmuseet, Vindeboder 12, 4000 Roskilde

Temauger i sommerferien 2019
Gennem hele sommeren sætter vi på skift fokus på de mange forskellige maritime håndværk, vikingernes liv og særlige vikinge-sysler. Alt efter, hvornår du besøger museet, kan du komme i krigertræning, blive klogere på bådebygning, møde smeden eller være med til at udvinde tjære sammen med museets dygtige  åndværkere og formidlere.

» Se oversigt over temaugerne her...