Aftensejlads på Roskilde Fjord

Kom med på en unik tur på Roskilde Fjord

Så er 2019's aftensejladser planlagt, og du kan glæde dig til den helt store sejladsoplevelse med årer, råsejl og duften af trætjære i næsen - og til at nyde den særlige stemning på vandet, når dag bliver til aften.

Vikingeskibsmuseet står for en af de absolut mest stemningsfulde oplevelser, du kan få på Roskilde Fjord.
Vi tilbyder aftensejladser i vores håndbyggede traditionelle nordiske træbåde, der alene drives frem med årer og sejl - ligesom vikingerne i deres skibe for 1000 år siden!

Vi stævner ud
fra Vikingeskibsmuseets havn på en ca. 3 1/2 time for at sejlads, der slutter lige inden solnedgang.
Afgangstiderne er fastsat efter dagens længde og skifter - ligesom Fjordens udseende og stemningen på vandet - med årstiden.

Aftenturene på Roskilde Fjord er meget populære, og er så absolut den perfekte måde at opleve den helt særlige stemning, der er på vandet, når dag bliver til aften.

På aftensejladsen får du indblik i kunsten at sejle med råsejl. Alle om bord tager aktivt del i sejladsen, både når der skal ros og sættes sejl. Undervejs fortæller den erfarne skipper om museets arbejde og erfaringer med vikingeskibe.

Helt nøjagtigt, hvordan turen forløber, og hvor den går hen, afhænger af vejret.

Vi planlægger at gå i land undervejs. Deltagerne er velkomne til at medbringe madpakker og aftenkaffe.

Fakta:

Datoer for aftensejladser på fjorden i sensommeren 2019:

Fredag den 24. maj kl. 18.00 - 21.30
Fredag den 14. juni kl. 18.30 - 22.00
Søndag den 23. juni kl. 18.30 - 22.00
Fredag den 12. juli kl. 18.15 - 21.45
Fredag den 26. juli kl. 18.00 - 21.30
Fredag den 9. august kl. 17.30 - 21.00
Fredag den 16. august kl. 17.15 - 20.45
Fredag den 6. september kl. 16.30 - 20.00

Turen koster 525 kr. for voksne og 415 for børn under 18 år og afgår fra Museumshavnen.

Der kræves ikke forudgående kendskab til sejlads med vikingeskibe.
Vikingeskibsmuseet tager forbehold for aflysning ved for få tilmeldte eller dårligt vejr.

» Køb din billet her..

Vi må desværre forbeholde os ret til at aflyse, hvis der ikke er deltagere nok til turens gennemførelse, ligesom vejret naturligvis kan lægge hindringer i vejen.

Oprettet af Rikke Johansen