Kunst og vikingesejlads i Boserup Skov

Nationalparksprojekt Skjoldungelandet holder kunstudstilling under åben himmel i Boserup søndag den 29. august mellem klokken 12 og 16.

Kraka Fyr, rekonstruktionen af Skuldelev 6

I Boserups smukke nordøstlige hjørne, i vandkanten i ”Nattergalevigen”, udstiller kunstner Stine Servé sine farvestærke malerier  inspireret af naturens motiver og mytiske væsener, blandt andet havfruer. Stine Serve bor selv ud til fjorden og får dér sin daglige dosis af indtryk til alle sanserne.

”Det er vidunderligt, at Skjoldungelandet har taget dette initiativ. Det er en rigtig god ide at udstille malerierne næsten bogstavelig talt dér, hvor de har deres rod. Jeg glæder mig selv til at se mine billeder i denne sammenhæng”, siger Stine Servé, som har sit åbne atelier i OutsideIn på Køgevej 3 i Roskilde.

Også unge talenter fra Billedkunstnerisk Grundkursus i Roskilde udstiller. De opsætter installationer ligeledes langs kysten. Det er eksperimenterende kunst, og de unge kunstnere er klar til at drøfte kunst med de mange gæster, der forventes at lægge vejen forbi. Den mest iøjefaldende installation bliver en ”rekonstrueret” campingvogn klædt i filt.

På næsset i den vestlige del af Nattergalevigen spiller Trine Opsahl på sin harpe. Her bliver der mulighed for i stilhed at sidde i vandkanten og nyde synet af Danmarks flotteste fjordlandskab, mens harpens meditative toner svæver gennem luften og blander sig med naturens lyde.

Annemarie Krarup fortæller samme sted hver hele time, eventyr og myter om havfruer og andre væsener fra hav og fjord. Annemarie Krarup er i år kåret som Sjællands bedste fortæller.

Birgit Pedersen, formand for Roskildes Kulturudvalg, som har støttet projektet: ”Tanken er at lade kunsten udfolde sig i landskabets rå natur. Landskabet bruges her som galleri, koncertsal og teatersal. Landskabet vil give kunsten en ny ramme og kunsten vil smykke landskabet. Begge dele vil opleves i nyt lys. Jeg håber, at både naturen og kunsten på søndag får nye venner”.

Ikke nok med det. Vikingeskibsmuseet tilbyder sejlads med et vikingeskib og en færøbåd. De afgår kontinuerligt fra Nattergalevigen og tager en tur i Kattinge Vig, formentlig rundt om Ringøen. Det bliver første gang borgerne får mulighed for at sejle med vikingeskib i Kattinge Vig, gratis og improviseret.

”Landskabet opleves helt anderledes set fra et sådant skib på fjorden. Det kan stærkt anbefales at tage med på en af de forholdsvis korte sejladser, som også er en stor oplevelse i sig selv” siger Poul Bjerager, leder af Skjoldungelandet.

På parkeringspladserne i Boserup er der kort, der viser vej. Man kan også vælge at få noget motion og viden ved at gå derud på en guidet tur med formanden for Danmarks Naturfredningsforenings Roskildeafdeling i spidsen. Bjørn Pedersens tur starter fra vikingeskibet Havhingsten kl. 11. Havhingsten er i øvrigt optaget i Kulturkanonen, så dén natur-vandring starter med et af Danmarks bedst kendte kunstværker.  

Filer:

skjoldungeplakat_a4_boserup.pdf107 Ki

Relaterede Nyheder:

En båd til Skjoldungelandet - 18.06.2010 11:02

Af: Preben Rather Sørensen

23/08 - 2010