13. - 14. august: Festival- Håndværk og vikinger

I weekenden den 13. - 14. august afholdes den traditionsrige festival 'Håndværk og vikinger' i Roskilde.

Oplev milebrænding på Vikingeskibsmuseet den 13. - 14. august 2016
Oplev milebrænding på Vikingeskibsmuseet den 13. - 14. august 2016

Deltag i Vikingeskibsmuseets årlige, maritime festival der sætter spot på håndværk og vikinger. Publikum får mulighed for at opleve og afprøve de traditionelle, maritime håndværk, der er gået i arv fra vikingetid helt op til i dag.

Aktiviteterne er nøje udvalg, så alle kan deltage - store som små! Børn og deres forældre kan bygge modelvikingeskibe og lade dem dyste mod hinanden i 'Roskilde træbådsræs for modelskibe'. Festivalen får også besøg af heste, rovfugle og de særlige spelsau, en nordiske fårerace, der er meget tæt på de oprindelige vikingetidsfår.

Kom helt tæt på vikingerne og deres håndværk

Ingen festival på Vikingeskibsmuseet uden vikinger. Vi har inviteret entusiastiske vikingehåndværkere, der blandt andet fremstiller bronzesmykker, mad, mjød, dragter, sølv- og ravsmykker, våben, træskrin og lædervarer. Vikingehåndværkerne fremviser deres håndværk i de arbejdende værksteder og sælger vikingevarer i handelsboderne.

Melder sulten sig efter en god handel på vikingemarkedet kan du smage på ost, øl, sirup, marmelader, honning, mjød, tang og andre spændende produkter. Festivalen samler lokale og økologiske fødevareproducenter, der byder på smagsprøver fremstillet af de råvarer, der er kendt fra vikingetiden

Efter en vikingeinspireret frokost, kan du blive klogere på udvinde at trætjære og trækul. Medlemmer fra kulsvierlaug i Aggerbo og Eskilstrup arbejder sammen om vise den fascinerende proces, hvor træ ved kontrolleret afbrænding, såkaldt milebrænding, omdannes til værdifuld trætjære og trækul.

Fortællinger for store og små

Festivalen byder også på dygtige fortællere, som vil tryllebinde børn og voksne med medrivende og eventyrlige fortællinger fra den nordiske mytologi og sagnverden. Fortællinger om livet på havet, berømte søfarere og farefulde sejladser - Fra dengang, hvor menneskers skæbne var underlagt havets vildskab og Gudernes vilje.

Fakta:

'Håndværk og Vikinger Festival 2016'

Hvor: Vikingeskibsmuseet i Roskilde, Vindeboder 12, 4000 Roskilde
Hvornår: Weekenden den 13. - 14. august 2016.
Festivalpladsen er åben begge dage: kl. 10.00 - 17.00
Lørdag aften holder Museumsøen og Café Knarr åben med god mad og koncert med fortæller Annemarie Krarup og bandet Asynje.

Entré til festivalen og Vikingeskibsmuseet: Gratis entré for børn 0 - 17 år. 120,00 DKK for voksne.

Sejlture kan tilkøbes for 100,00 DKK pr. gæst. Begrænsede pladser til børn, der minimum skal være 4 år.


Af: Rikke Tørnsø Johansen

01/05 - 2016