Workshop i vikingetidens rebslagning

Til sommer har du mulighed for at lære de grundlæggende elementer i det traditionelle håndværk, når Vikingeskibsmuseet inviterer indenfor til en weekend-workshop med hovedfokus på at lave sælhudsreb.

På Vikingeskibsmuseet fremstiller og undersøger vi mange forskellige rebtyper, når vi bygger rekonstruktioner af skibe. Museet rebslager Carsten Hvid er blandt nogle få rebslagere i verden, som stadig mestrer håndværket. Han har blandt meget andet stået for at producere riggen til Vikingeskibsmuseets langskib Havhingsten fra Glendalough. 

Til sommer har du mulighed for at aflure Carsten de grundlæggende elementer i det traditionelle håndværk, når han og Vikingeskibsmuseet inviterer indenfor til en weekend-workshop med hovedfokus på at lave sælhudsreb. Vi skal arbejde mest indgående med sælhud, men vi gennemgår også de vigtigste rebmaterialer fra simple, men effektive birkevidjer over hestehår og uld til lindebast.

Vi arbejder i løbet af weekenden med at producerer et 16 - 17 m verdensklasse sælhudsreb, som skal anvendes på museets rekonstruktion af Skuldelev 6 ”Skjoldungen”, der sidste år sejlede togt på Grønland.

Vi rigger Skjoldungen op med det nyproducerede reb og stikker til søs på Roskilde Fjord om søndagen. Vi skal teste rebet og gennemgå skibets andet tovværk og de forskellige elementer i en historisk råsejlsrig. 

Workshop i vikingetidens rebslagning 2017

Hvor: Kurset afholdes på Vikingeskibsmuseets bådeværft.   
Hvornår: Lørdag d. 24 - søndag d. 25 juni 
Tidsramme: Lørdage fra 10.00-17.00 og søndage fra 9.00-16.00

Pris:
 1850,- for workshop og frokost, kaffe og kage begge dage. Inkl. i prisen er materialer, lån af værktøj, en omvisning på Vikingeskibsmuseet og sejlads på Roskilde Fjord.
Du er velkommen til at medbringe din yndlingskniv eller andet relevant værktøj, ellers sørger vi for alt det nødvendige. 

Tilmelding via museets booking: booking(at)vikingeskibsmuseet.dk eller tlf. 46 300 253, hverdage 10.00-15.00.  
Ved booking bedes du oplyse navn, adresse, telefonnummer samt e-mail/telefonnummer.

Det er muligt at bestille overnatning på Roskilde Vandrehjem, der ligger 100 m fra Vikingeskibsmuseet.
» Gå til Roskilde Vandrehjems hjemmeside her...


Af: Sabine Stubbe Østergaard

29/03 - 2017