Venneforeningens forårsprogram 2018 er udkommet

Foråret byder på spændende foredrag, der blandt andet sætter fokus på, hvordan havbunden, der rummer utallige skatte, kan undersøges, stabiliseres og bevares samt hvad strontiumanalyser og på jernalderen og Vikingetidens gravskik.

Kranium af viking, mand 45-55 år.

Foreningen Vikingeskibsmuseets venner afholder hvert år en række foredrag, og nu ligger programmet for foråret 2018 klar.  

Torsdag den 22. februar kl. 19.30
Hvordan kan kulturskattene på havbunden bevares?  
David Gregory, forskningsprofessor, seniorforsker, Nationalmuseet

På havbunden findes en sand marinarkæologisk skattekiste, der er en vigtig kilde til belysning af vores historie og kultur. Fundende omfatter skibsvrag, bopladser, hele byer og landskaber.
EU bevilgede midler til et europæisk forskningsprojekt, der blev koordineret af David Gregory fra Nationalmuseet i København. Projektet skulle udvikle redskaber og teknikker til at undersøge, vurdere, stabilisere, overvåge og bevare undervandsarkæologiske steder. På engelsk forkortet SASMAP. I foredraget vil resultaterne af dette projekt blive fremlagt. 

Torsdag den 22. marts 
Dødens fartøj - Kendte og ukendte bådgrave 
Christina Seehusen, cand.mag. i forhistorisk arkæologi, Bornholm.

Mennesker har i Norden begravet deres døde med både gennem mere end 1000 år - fra jernalderens begravelser i små stammebåde til vikingetidens storslåede skibsgrave. Bådgraveskikken virker  umiddelbart som et veloplyst og veldefineret fænomen, men oplysninger fra nye fund - fra eksempelvis Salme/Øsel i Estland og nye fund af bådgrave fra ældre jernalder- sammenstillet med nye analyser af de mere berømte grave som Oseberg, Ladby og Sutton Hoo, sætter gravskikken i et nyt og spændende perspektiv. 

Download venneforeningens foredragsprogram for foråret 2018 

Alle foredrag finder sted i Vikingeskibshallen på Vikingeskibsmuseet, og er gratis for medlemmer med ledsager. 
50,00 DKK for ikke-medlemmer. Billetter sælges ved indgangen, dørene åbnes kl. 19.00.

Læs mere om venneforeningen.

Se efterårsforedrag 

Gik du glip af efterårets foredrag? Det er der heldigvis råd for. På vores film kanal kan se se gamle foredrag i deres fulde længe.  

» Se film her.. 


Af: Sabine Østergaard

07/01 - 2018