Bådeværftet skyder sommersæsonen i gang

8. bordgang monteres på rekonstruktionen af Skuldelev 3 på Vikingeskibsmuseet
8. bordgang monteres på rekonstruktionen af Skuldelev 3
Udgivet 29/04-2021

Den 1. maj åbnede udstillingerne på Museumsøen og bådebyggerne har rykket deres arbejde ud på værftspladsen. I weekender og helligdage frem til sommerferien vil der være udendørs rundvisninger og 'Viking talks'.

Midt på museumsøen ligger bådeværftet. Her bygger museet rekonstruktioner af vikingeskibe og andre traditionelle træbåde. Duften af frisk trætjære fylder luften og lyden af bådebyggerens økse mod egetræet genlyder rytmisk over værftspladsen.

Her kan museets gæster opleve det ældgamle håndværk og møde håndværkeren, der fortæller og viser, hvordan vi genskaber vikingeskibene med fortidens materialer og 1000-år gamle teknikker.

I 2021 fortsætter arbejdet med at bygge en rekonstruktion af vikingeskibet 'Skuldelev 3', der er et mindre handelsfartøj fra omkring år 1040.

Værftspladsen er åben alle ugens dage, og bådebyggerne fortæller meget gerne om, hvordan de arbejder med at genskabe fortidens skibe.

Der kræves entrébillet og gyldigt corona-pas / negativ corona-test for at komme ind på bådeværft og værftsplads.

Særligt fokus på weekender og helligdage i maj og juni

Foråret er fyldt med helligdage og små ferier, og derfor har vi tilrettelagt programmet, så der er ekstra aktiviteter i netop weekender og på helligdage. 

Rundvisninger kl. 12

Forårsprogrammet byder på rundvisninger på Museumsøen kl. 12, hvor vi vil gå tæt på museets 5 rekonstruerede vikingeskibe. Skibene vidner om vikingetidens specialiserede skibsfart, om krig, togter og handel, men også om museets årelange arbejde med at genskabe vikingetidens skibe.

'Viking talks' kl. 13.30

kl. 13.30 er der 'Viking Talks' - på dansk - hvor historien gøres levende, når vores dygtige formidlere tager forskellige emner op. Det overordnede tema er skibe og kongemagt, og vil skifte fra dag til dag, hvor der blandt andet fortælles om 'Det blanke stål', Kongemagt, Kvinder i vikingetiden eller Langskibet - vikingernes drage.

Check kalenderen og se hvad der sker på museet og hvornår.
 

Særudstilling 'I Røg og Brand - Slaget i Femern Bælt 1644'

Frem til den 1. marts 2022 kan museets gæster komme med i dybet og opleve særudstillingen 'I Røg og Brand - Slaget i Femern Bælt, 1644'.

Særudstillingen tager de besøgende med på en tidsrejse, gennem hændelserne både før, under og efter slaget. Fra de storpolitiske gnidninger, der lagde grunden til fejden mellem arvefjenderne Danmark og Sverige, til efterdønningerne med fejlslagne terrorhandlinger, tortur og storpolitiske konsekvenser. Helt frem til i dag, hvor fundet af skibene er med til at lægge nye brikker i historien om Danmark. 

» Tryk her for at læse mere om særudstillingen 'I Røg og Brand'

Café Knarr er åben

Nu kan du igen nyde en god kop kaffe, en kold øl eller måske en lækker frokost i museets stemningsfulde café, der er åben for både ude- og indeservering.

Der behøves ikke billet for at besøge Café Knarr. Ved indendørsservering skal alle gæster over 15 år medbringe et gyldigt corona-pas / negativ corona-test (max. 72 timer).

Se Café Knarrs lækre sommermenu med 'Ny Nordisk Vikingemad'.
 

Husk corona-pas og mundbind

For at få adgang til museets udstillingsområder - både ude og inde - skal alle gæster over 15 år medbringe et gyldigt corona-pas / negativ corona-test (max. 72 timer), der skal vises når billetten købes.

Alle gæster skal bære mundbind indendørs - og huske at afspritte hænder ved de mange standere med håndsprit.

Museet følger myndighedernes retningslinjer for antal af gæster i museets udstillingsrum og har blandt andet indført ensretning i Vikingeskibshallen for at gøre det ekstra trygt at besøge museet. 

Læs om alle vores corona tiltag og retningslinjer for besøg på museet.

 

Sæsonkort og familiebillet:
Får at få det hele med, kan man investere i et sæsonkort. Det koster 170 DKK, og giver adgang til Vikingeskibsmuseet hele 2021.
0-17 år har altid gratis adgang.

Familiebillet (2 voksne + børn 0-17 år)
1. jan - 30. april: 210 DKK
1. maj - 24. oktober: 280 DKK