Efterårsferie: Knud den stores togt - Konge for en dag

Kom til efterårsferie på Vikingeskibsmuseet - vi har masser af spændende aktiviteter for både store og små den 12. - 20. oktober.

I efterårsferien sætter vi spot på Knud den Store - vikingetidens største konge - og byder indenfor til 'Konge for en dag'. Tag dine kammerater eller voksne med til krigertræning, vikingeudfordringer, historiske værksteder og søslag på langskibet Havhingsten. Vikingeskibsmuseet byder på en uge med spændende efterårsaktiviteter.

Gå i krigertræning - det gælder liv og død!

Gør dig klar til kamp, og hjælp Knud den Store med at erobre England. Deltag i krigertræning sammen med vores erfarne - og modige - vikingekriger, der også fortæller overraskende nyt om vikingernes udrustning. Bagefter kan du afprøve vikingerens kampteknik, og udfordre de voksne til styrkeprøve. Tør du tage kampen op mod vores brave krigere inviterer vi i weekenderne alle modige krigere til tvekamp. 

Vikingetidens krigere skulle forsvare gården og byen - og være klar til at drage på togt eller i krigsleding for landets Konge. Alle frie mænd havde ret til at bære våben i vikingetiden, og ved angreb havde alle våbenføre mænd pligt til at deltage i forsvaret.
Kun de mest velhavende mænd - og de professionelle krigere - havde kostbare sværd. De fleste krigere klarede sig med en god økse eller lanse. De var effektive krigere og træningen i taktik og kampteknik begyndte tidligt i livet. 

FILMSe film fra krigertræning - er du klar til at udfordre vores dygtige vikingekriger?

Kan du overleve i vikingetiden?

Knud den Store skal have modige drenge og piger ombord på sine skibe. I efterårsferien kan du udfordre dig selv og teste, om du ville kunne klare dig som viking. Kommer du flot igennem de fem udfordringer får du et 'Viking for en dag'-diplom for veludført dåd - et bevis på, at du formodentlig kunne have overlevet i vikingetiden. 

Familieomvisning: Krigs- og handelstogtet

Knud den Store kæmpede for riget, for magten og for fremtiden og blev hersker over England, Danmark og Norge. På 'Krigstogtet' kommer du ombord på det lynhurtige krigsskib Havhingsten og bliver en del af den dramatiske fortælling om Knuds Sejlads til Roskilde i 1018. På  handelsrejsen møder du købmanden 'Ottar' på sin rejse fra det nordlige Norge til handelsbyen 'Hedeby' i det sydligste Danmark. 

Vikingernes værksteder

  • Klæd dig som en viking  
  • Gå i krigertræning og se kampopvisning med vikingekrigeren
  • Præg kongelige mønter ligesom Knud den Store
  • Dekorer dit eget skjold eller sværd og tag det med i kampen for Knud den Store
  • Design dit eget vikingesmykke
  • Udsmyk din egen Torshammer, der kan give dig styrke i krig og kamp.
  • Byg din egen båd i værkstedet på Tunet
  • Leg sjove og udfordrende vikingelege på græsplænen foran Vikingeskibshallen

Stig ombord - en oplevelsesudstilling i Vikingeskibshallen

Oplev solopgangen i vindstille og nattens tætte mørke i stormende kuling. De to skibe i Vikingeskibshallen er lastet med våben og handelsvarer, der opfordrer til at gå på opdagelse; lette låget på tønder og kister, åbne dørken og kikke under dækket, gå til ro i skibsteltet eller prøve kræfter med rollen som rorgænger. Du kan klæde dig som viking, og træde ind i rollen som handelsmanden på vej mod middelhavets markeder eller høvdinger med kurs mod Englands kyster.

UDSTILLING: Læs mere om den nye udstilling 'Stig Ombord' her...

Efterårsferie lørdag den 12. – søndag den 20. oktober 2019
Aktiviteter alle dage fra  10.00 – 16.30
Familieomvisning alle dage kl. 12.00 (handelstogt) og 14.00 (krigstogt). Omvisningerne er gratis ved køb af entrébillet. 
Engelsk omvisning alle dage kl. 15.00. Gratis ved køb af entrébillet.

Entré: Voksne 150 kr. Børn og unge under 18 år gratis adgang.
Åbningstid: Museet er åbent dagligt fra 10.00 – 17.00

Nogle aktiviteter er betalingsaktiviteter. 


Oprettet af Rikke Johansen