17. august: Bådtræf - Folkemusik - jubilæum

Jubilæums- og fremtidsfolkefesten den 17. august afholdes samtidig med folkemusikfestivalen ’Rødder, fødder, Stemmer’ og træbådstræffet ’Træf Fjordens træbåde’.
Vikingeskibsmuseet fylder 50 år og det fejrer vi lørdag den 17. august med aftenåbning med gratis adgang (17.00 - 22.00), fremtidstaler, 'mød-museet', musik og en havn fyldt med smukke træbåde.

Vikingeskibsmuseet fylder 50 år og det fejrer vi lørdag den 17. august med aftenåbning med gratis adgang (17.00 - 22.00), fremtidstaler, 'mød-museet', musik og en havn fyldt med smukke træbåde.

I weekenden 16. - 18. august 2019 afholdes den flydende festival Træf, Fjordens Træbåde, og lørdag 17. august skrues feststemningen i vejret, når Vikingeskibsmuseet fejrer 50-års jubilæum og folkemusikfesten Rødder, Fødder & Stemmer afholdes. Dagen igennem og ud på aftenen smelter disse tre fester sammen. 

17. august: Vikingeskibsmuseet fylder 50 år

I anledning af Vikingeskibsmuseets 50 års-jubilæum holder museet åbent helt til kl. 22.00, og der er gratis adgang for alle mellem 17.00 - 22.00. I solnedgangstimen kan du opleve det helt særlige lys, der fylder Vikingeskibshallen, og du kan høre Museumsdirektør Tinna Damgård-Sørensen holde festtale i dagens anledning. Café Knarr holder ligeledes længe åbent, så du kan fejre museet med en øl helt frem til  kl. 24.00. På området vil der være udskænkningssteder med kaffe og øl fra Himmelev og Herslev. Til de sultne byder Café Knarr på Ny Nordisk vikingemad og museet får også besøg af en streetfood vogn. 

► Du kan se programmet for jubilæumsfejringen her...

16. - 18. august: Træf, Fjordens Træbåde

Vikingeskibsmuseet er værter for det traditionsrige 'Træf, Fjordens Træbåde', hvor stolte skippere mødes i omkring en fælles passion; de traditionelle, klinkbyggede træbåde fra Isefjord og Roskilde Fjord.
Læg vejen forbi og se kapsejlads eller få en snak med skippere og gaster om, hvordan der blev sejlet og arbejdet med bådene, dengang både var træbåde og ikke mindst om, hvorfor ejerne investerer sved, tid og knofedt i at bevare de gamle træbåde ved brug af traditionelt håndværk og materialer.

Du kan læse meget mere om træbådstræffet her...

17. august: Folkemusikfest Rødder, fødder og stemmer

Rødder, Fødder & Stemmer er Roskildes nyeste folkemusikfest, og det er gratis at deltage for alle, udøvende såvel som tilskuere. Af hensyn til de betalende gæster på området udleveres der først deltagerbilletter fra vort velkomstbord fra kl. 14
Dagen byder på temaspil, frit spil, sessioner, flash mobs, workshops, små koncerter og hygge. 

Du kan læse meget mere om Folkemusik festivalen og orientere dig i hele programmet her ...


Oprettet af Sabine Stubbe Østergaard