Foredrag: Angelsaksere og vikinger i England

Efteråret byder på flere spændende foredrag, det andet i rækken afholdes torsdag den 31. oktober kl. 19.30. Her fortæller Mads Ravn, forsknings- og Samlingschef, Ph.d. VejleMuseerne om angelsaksere og vikinger i England.

Kom til foredrag med Mads Ravn og hør om vikingerne i England i perioden ca. 400-1066. Du får blandt andet svar på følgende spørgsmål: Hvor kom angelsakserne og vikingerne fra? - Var der tale om massive folkevandringer eller blot mindre folkeskarer? – Hvor mange kom der? – Udryddede de briterne, der boede der i forvejen? – Hvorfor kom de? - Hvad betød den udviklede skibsteknologi for indvandringen? - De indfødte keltisk talende briter havde været underlagt romerne. Men romerriget kollapsede, og nye folkeslag ankom. - Hvorledes afspejlede kulturen, sproget, religionen, bygningerne, vejene og byerne sig i disse ændrings tider?

Foredraget finder sted i Vikingeskibshallen på Vikingeskibsmuseet, og er gratis for medlemmer med ledsager. 
Billetter koster 50,00 DKK for ikke-medlemmer. Billetter sælges ved indgangen, dørene åbnes kl. 19.00.

Bliv ven med Vikingeskibsmuseet!

Venneforeningen blev etableret i 1990 og tæller omkring 600 medlemmer. Foreningen er rundet af et ønske om at bakke Vikingeskibsmuseet op i den formidling og forskning af nordisk skibs- og bådebygningkultur og marinearkæologi museet er sat i verden for at udøve.

Som medlem af foreningen støtter du museets arbejde gennem en årlig økonomisk donation. Hvert år donerer foreningen omkring en tredjedel af medlemsbetalingen til specifikke projekter på museet. Foreningen afholder også årligt fem til seks foredrag, og støtter ydermere museet gennem medlemmers frivillige arbejde.

Som medlem af Venneforeningen får du:
• Fri adgang til Vikingeskibsmuseet hele året inkl. en ledsager
• Fri adgang til foreningens fem til seks årlige foredrag inkl. en ledsager
• Medlemsrabat på 15% ved de fleste af museumsbutikkens varer samt 30% på museets egne bogudgivelser over 100 kr. 

» Læs mere om venneforeningen...
» Download venneforeningens foredragsprogram for efteråret 2019... 


Oprettet af Sabine Stubbe Østergaard