Foredrag: Vikingernes kampteknik

Vikingekæmpere, kampgruppe. Opvisning på plænen.

Efteråret har budt på flere spændende foredrag, det sidste i rækken afholdes torsdag den 14. november kl. 19.30. Her fortæller Jacob Nyborg Andreassen, arkæolog, Cand.mag., Society for Combat Archaeology & Rolf Warming, arkæolog, Cand.mag., MA (with distinction), Society for Combat Archaeology om vikingernes kampteknik.

Bliv klogere på vikingernes krigsførsel, når der bliver stillet skarpt på våben, taktikker og strategier. Med udgangspunkt i arkæologiske kilder, skriftlige vidnesbyrd og eksperimentalarkæologi, vil man i dette foredrag bl.a. kunne høre om våbnenes udvikling gennem vikingetiden, og hvilken betydning det havde for måden, man kæmpede på. Hør også om overordnede strategier, fæstninger og søslag, når vikingetidens kampteknik kommer under lup.

Foredraget finder sted i Vikingeskibshallen på Vikingeskibsmuseet, og er gratis for medlemmer med ledsager. 
Billetter koster 50,00 DKK for ikke-medlemmer. Billetter sælges ved indgangen, dørene åbnes kl. 19.00.

Bliv ven med Vikingeskibsmuseet!

Venneforeningen blev etableret i 1990 og tæller omkring 600 medlemmer. Foreningen er rundet af et ønske om at bakke Vikingeskibsmuseet op i den formidling og forskning af nordisk skibs- og bådebygningkultur og marinearkæologi museet er sat i verden for at udøve.

Som medlem af foreningen støtter du museets arbejde gennem en årlig økonomisk donation. Hvert år donerer foreningen omkring en tredjedel af medlemsbetalingen til specifikke projekter på museet. Foreningen afholder også årligt fem til seks foredrag, og støtter ydermere museet gennem medlemmers frivillige arbejde.

Som medlem af Venneforeningen får du:
• Fri adgang til Vikingeskibsmuseet hele året inkl. en ledsager
• Fri adgang til foreningens fem til seks årlige foredrag inkl. en ledsager
• Medlemsrabat på 15% ved de fleste af museumsbutikkens varer samt 30% på museets egne bogudgivelser over 100 kr. 

» Læs mere om venneforeningen...
» Download venneforeningens foredragsprogram for efteråret 2019... 


Oprettet af Sabine Stubbe Østergaard