Gå ombord i vikingeskibene

Udgivet 24/06-2020

Som noget helt specielt i år kan man gå ombord på Havhingsten og opleve på nærmeste hold, hvordan et langskib fra vikingetiden har fungeret.

For første gang i mange år skal Havhingsten fra Glendalough ikke på sommertogt. Det betyder, at det imponerende skib er at finde i Museumshavnen hele sommeren.

Fra den 27. juni - 31. august kan du frit gå ombord i det 30 meter lange vikingeskib og udforske på egen hånd. I løbet af dagen vil der også være formidling af skibet, dets togter og vikingetidens langskibe. Så hold øje med vores formidlere hvis du vil have svar på spørgsmål som: hvor gik man på toilettet? Hvor hurtigt kan den sejle? Hvor mange krigere har der været ombord.

» Læs mere om Havhingsten fra Glendalough her...

Museets bådsamling

Havhingsten er en del af museets store samling af traditionelle, nordiske træbåde. Samlingen er speciel på mange måder, men helt særligt er det, at den kan ses udendørs året rundt.

De mere end 40 både ligger i museumshavnen, og museets gæster kan gå på opdagelse rundt i hele Norden via den imponerende samling. Nogle af skibene er rekonstruktioner af vikingeskibe, der er bygget på Vikingeskibsmuseets bådeværft og andre er traditionelle brugsbåde fra alle hjørner af norden.

På turen rundt i samlingen vil man opleve, at den teknologiske og designmæssige udvikling af Nordens træbåde ikke har ændret sig mere de seneste 1000 år, end at vikingeskibet stadig kan genkendes i nutidens træbåde.

Oprettet af Sabine Stubbe Østergaard