Gratis undervisning til Roskildes folkeskoler i 2020

Sejlads med Vikingeskibsmuseets både rummer et nutidigt og fysisk møde med vikingernes verden og fjordens historie. Sejladsen på fjorden kombineres med enten undervisningsforløbet På rette kurs eller vikingerne og deres skibe.
Udgivet 07/06-2019

I samarbejde med Roskilde Kommune tilbyder Vikingeskibsmuseet gratis undervisning i kombination med sejlads på fjorden til 6.-10 klasser. Der er et begrænset antal forløb, så book allerede dit besøg nu.

NB! Sejlads kan ikke kombineres med forløbet Historisk håndværk og design.

» Klik her og læs mere om Vikingeskibsmuseets tilbud til skoleklasser om sejlads i traditionelle, nordiske træbåde

6. - 10. klasse: På rette kurs

I forløbet, På rette kurs, skal eleverne selv prøve kræfter med navigation med særligt fokus på, hvordan vikingerne navigerede uden brug af kompas eller kort.

» Klik her og læs  mere om undervisningsforløbet 'På rette kurs'

6. - 10. klasse: Vikingerne og deres skibe

I skoletjenesteforløbet, Vikingerne og deres skibe, får eleverne et indblik i, hvad de fem vikingeskibe fortæller os om vikingetiden som periode.
I forløbet inddrages refleksionsøvelser og kopier af genstande og tøj fra periode.

» Klik her og læs mere om forløbet 'Vikingerne og deres skibe'

7. - 10. klasse: Historisk håndværk og design

I forløbet Historisk håndværk og design prøver eleverne kræfter med to forskellige håndværksdiscipliner, som de kunne have været praktiseret i vikingetiden.
Forløbet lægger op til dialog om, hvordan museet igennem den eksperimentalarkæologiske metode bliver klogere på bygningen af vikingeskibe, og hvad det kan bidrage med af viden om vikingetiden.

OBS: Det gratis tilbud om forløbet Historisk værksted inkluderer ikke sejlads.

» Klik her og læs mere om 'Historisk håndværk og design' på Vikingeskibsmuset

6.-10. klasse

Varighed
Sejlads: 105 min
Undervisning: 90 min
Der kan indlægges en halv times pause mellem sejladsen og undervisningen.

Bestilling af undervisningsforløb
Mail: booking(at)vikingeskibsmuseet.dk