Heldagskursus i at sejle vikingeskib

Udgivet 02/12-2019

Grundet Covid-19 situationen kan vi desværre ikke tilbyde heldagskurser i øjeblikket.

Vikingeskibsmuseets heldagskurser er den ægte vare, hvor du sejler ud på Roskilde Fjord og får indblik i vikingeskibenes helt særlige sejlegenskaber. Der kræves ikke forudgående kendskab til sejlads med vikingeskibe for at deltage i heldagskurset.

Et dagkursus i at sejle vikingeskib giver nye oplevelser for både den uerfarne sejler og den, der søger nye udfordringer og vinkler på sin sejlererfaring.  

Kurset giver deltagerne en hands-on introduktion til sejlads med råsejlet, som vikingeskibenes sejltype kaldes. Råsejlet adskiller sig væsentligt fra moderne rigtyper, og udfordrer ofte den viden, især sejlere med erfaring fra de moderne skibstyper har. I modsætning til bermuda- og gaffelsejl, er råsejlet eksempelvis placeret foran masten, og det kræver ofte en del tilvænning og giver den moderne sejler sjove 'aha-oplevelser'. 
Vikingeskibets særlige konstruktion og materialer bliver også introduceret til deltagerne ligesom skibets tovværk - ofte i originale materialer, som hestehår og lindebast - præsenteres og forklares. 
Hele kurset er baseret på praktiske øvelser på Roskilde Fjord. Inden afgang fra Museumshavnen modtager deltagerne en kort sikkerhedsinstruks og får udleveret redningsveste.

Skibet

'Kraka Fyr' er en rekonstruktion af Skuldelev 6-skibet, et fiske- og fragtfartøj fra vikingetiden, Kraka Fyr blev bygget på Vikingeskibsmuseets bådeværft i 1998.
Skibene er bygget med de samme metoder, materialer og værktøj, som vikingetidens bådebyggere brugte, og skibene repræsenterer noget af det tætteste, vi kommer de oprindelige skibe.

Kraka Fyr har plads til 10 kursister og der vil være 2 besætningsmedlem om bord.
» Læs mere om Kraka Fyr her..

Der medbringes madpakker til alle deltagere. Frokosten spises om bord.

Fakta:

Datoer for heldagskurser med Kraka Fyr i 2020:
Lørdag den 13. juni - AFLYST
Lørdag den 27. juni - AFLYST
Lørdag den 4. juli - AFLYST
Lørdag den 18. juli - AFLYST
Lørdag den 1. august - AFLYST
Lørdag den 15. august - AFLYST
Lørdag den 29. august - AFLYST
Lørdag den 12. september - AFLYST

Pris:
Voksne: 1270,00 DKK pr. deltager inkl. madpakke og vand

Kurserne starter kl. 10.00 og slutter cirka kl. 16.00.

Der kræves ikke forudgående kendskab til sejlads med vikingeskibe.
Vikingeskibsmuseet tager forbehold for aflysning ved for få tilmeldte eller dårligt vejr.

 


Oprettet af Rikke Johansen