Koncertforeningens Kor synger 'Vikinge-musik' 9. oktober kl. 20 - 21.00 på Vikingeskibsmuseet.

Koncertforeningens Kor ved Unicef-koncert 2009. Foto: Koncertforeningens Kor
Udgivet 07/10-2012

Under overskriften 'Vikinge-musik' har Koncertforeningens Kor indøvet et helt nyt repertoire 'I vikingernes kølvand' - kormusik fra de lande vikingerne levede i og rejste til – Danmark, Island, Irland, Skotland, England og Norge. ”Vikinge-musik” er et projekt, der finder sted i samarbejde med Vikingeskibsmuseet i Roskilde, og som første gang vil blive opført ved en koncert i Roskilde den 9. oktober 2012 kl. 20.00. Inden da har 'Vikinge-musikken' været en del af korets repertoire på efterårets udlandsturné til Skotland i september.

'I vikingernes kølvand' med Koncertforeningens Kor

Koncertforeningens Kor, under ledelse af Steen Lindholm, opfører kormusik fra de skandinaviske lande, som vikingerne rejste til – Danmark, Island, Irland, Skotland, England og Norge. ”Vikinge-musik” er et projekt der finder sted i samarbejde med Vikingeskibsmuseet i Roskilde, og som vil blive opført ved en koncert i museet i Roskilde den 9. oktober 2012 kl. 20.

I september har koret været på udlandsturné til Skotland og England med vikingetemaet og den Skandinaviske musik, som en del af korets repertoire. Turnéen gik til bl.a. til Edinburgh og Durham, hvor koret gav koncerter på så fornemme og historisk steder som St. Giles Cathedral i Edinburgh og Durham Cathedral i England (fra ca. år 1100) - et af verdens mest berømte eksempler på romansk arkitektur, samt Dunferline Abbey nær Edinburgh.

Koncerten afholdes i Vikingeskibshallen blandt de smukke vikingskibe, og er en del af fejringen af 50 året for udgravningen af de fem skibe fra Skuldelev.
I pausen er der mulighed for at se jubilæumsudstillingen 'Hjerteblod - 50 år med vikingernes skibe', der fortæller historien fra udgravningen 1962, frem til Havhingstens fantastiske rejse til Dublin. Museumsbutikken holder ligeledes åbent denne aften, og her vil være mulighed for blandt andet at købe drikkevarer.

Program

På plakaten til koncerten den 9. oktober på Vikingeskibsmuseet står bl.a. musik af danske Michael Bojesen, Niels la Cour og Vagn Holmboe, norske Edward Grieg og Knut Nystedt, engelsk Samuel Wesley, skotske Donald Cashmore, irske Seoirse Bodley og Charles Stanford samt islandske Thorkell Sigurbjörnsson og Jón Nordal.
Musikken er fortrinsvis fra det 20. århundrede, bortset fra et par af de islandske satser, hvis tekst er fra 1200-tallet.

Ny Nordisk vikingemad inden koncerten

I anledning af arrangementet tilbyder Restaurant Snekken dagens hovedret 'Vikingegryden' til 150,00 kr. inden koncerten. Bestilling skal ske senest dagen før gennem Snekkens hjemmeside.
» Bestil 'Vikingegryde' på Snekken den 9. oktober her (eksternt link, åbner i nyt vindue)...

Billetter

Billetprisen er 80,- kr. og kan købes på Vikingeskibsmuseet fra onsdag den 3. oktober kl. 10.00 - 16.00 samt i døren fra kl. 19.30 inden koncerten.

Fakta om Koncertforeningen Kor
Koncertforeningen Kor har eksisteret siden 1967 og næsten al den tid været ledet af Steen Lindholm, organist ved Dyssegårdskirken i Gentofte.
Koret giver i gennemsnit otte til ti koncerter om året – kirkekoncerter såvel som verdslige koncerter – og opfører årligt et stort korværk med orkester, i foråret 2012 Bachs Johannes-Passion i Dyssegårdskirken og Niels W. Gades Elverskud og Frühlings-Botschaft i Tivoli.
Man kan læse mere om koret, koncerter og repertoire på korets hjemmeside.
» Gå til hjemmesiden her (eksternt link, åbner i nyt vindue)...


Oprettet af Rikke Tørnsø Johansen