Sommerferie på Vikingeskibsmuseet

I løbet af sommeren kan du mærke, føle, dufte og prøve. Kom tæt på vikingernes liv, håndværk og imponerende skibe. Der er oplevelser og aktiviteter nok at tage fat på, når du besøger Vikingeskibsmuseet i Roskilde til sommer.

I sommerferien summer Vikingeskibsmuseet af aktivitet, når vi hverdag tilbyder flere aktiviteter for både store og små. 

Daglige sejladser 

Oplev, hvordan det var at være viking om bord på en af Vikingeskibsmuseets traditionelle, nordiske både, som er direkte efterkommere af vikingeskibene. Vores træskibe sejler ud flere gange dagligt på en-times ture på den smukke Roskilde Fjord. Hvis du er ældre end 4 år, og sammen med dine forældre, kan du komme med! Alle deltager aktivt i sejladsen med ro, sætte sejl og udføre andet "sømandarbejde". 

Der er begrænsede pladser til børn under 14 år.

» Læs mere om sejlturene her...

Maritime håndværk og temadage

Bådebyggerne arbejder på bådeværftet med det samme værktøj, som vikingerne brugte. Følg deres daglige arbejdet med museets skibe og se den store værktøjssamling på bådeværftet. 
Museets gæster har mulighed for at deltage i daglige workshops, hvor de kan prøve kræfter med maritime håndværk og få lejlighed til at høre en craftmanstalk, hvor håndværkeren demonstrere og fortælle om sit fag; matrosen, der splejser tovværk – væveren, der arbejder med sejldug – rebslagerlærlingen, der bearbejder lindebast - smeden der arbejder med rekonstruktion af vikingetidens værktøj. Sideløbende med de daglige håndværkere, vil hver uge sit eget fokus. Du kan møde blandt andet vikingekrigeren, kogekonen, smeden, rebslageren, bådebyggeren og opleve ’håndværksverdenen’ på nært hold.  

Byg din egen båd

Kan du lide at save, hamre og bygge fantasifulde og skægge ting? Bliv bådebygger for en dag og byg din egen version af et vikingeskib i vores værksted! Museets gæster får mulighed for at søsætte og afprøve deres både i museumshavnen kl. 12.00 og 15.30. 

Vikingernes værksteder for børn

Alle kan deltage i vikingernes værksteder. Børn og deres voksne kan høre om vikingernes farver og male skjolde og sværd med maling lavet af øl. De kan høre om, vikingetidens mønter og handel, og selv slå deres egen mønt af sølv. Børn og deres voksne kan i smykkeværkstedet høre om, hvordan vikingerne pyntede sig, og selv dekorere en torshammer eller lave smykker af farvestrålende glasperler.

På egen hånd

Voksne og børn kan gå på opdagelse, lege, udforske, fantasere og lære om skibe, sejlads og vikingetiden. Vikingelege – labyrint - skriv med runer – Kan du overleve som viking – Klæd dig som en viking - Stig ombord i vikingeskibene – sømandsdiplom. På Anløbsbroen kan du klæde dig på som en viking og lege dig tilbage til vikingetiden. Lær dig de magiske runer eller spil et vikingespil. Museets erfarne formidlere åbner skibskisterne og fremviser sværd, hjelm, ringbrynje, økser, hvalrostand og fortæller om vikingernes liv og togter. Gå om bord i de to rekonstruerede skibe: Handelsskibet fyldt med varer fra vikingernes verden og handelsbyer i fjerne egne og krigsskibet, udrustet til kamp. 

Omvisninger for store og små

Hver dag er der omvisninger for store og små og du kan vælge mellem tre forskellige slags.

Er du vild med viden om vikingernes skibe? Så kan du tage med på en omvisning i Vikingeskibshallen med fokus på de fem originale vikingeskibe fra Skuldelev, der er udstillet i Vikingeskibshallen.

Vil du med på en omvisning i børnehøjde? På vores familie omvisning erder fokus på vikingerne togter. Vi tilbyder to forskellige fortællinger om krig og handel, og rejser til fjerne egne.

Er du fascineret af vikingernes håndværk? Bådeværftet byder indenfor, hvor der i øjeblikket bygges på livet løs. Sommerens hovedopgave er en rekonstruktion af Skuldelev 3 – et lille handelsskib. Museets formidlere viser rundt og fortæller om materialer, værktøj og håndværket.

» Du kan finde omvisningstider og mere information om sommerens aktiviteter her...


Oprettet af Sabine Stubbe Østergaard