Sensommer på Vikingeskibsmuseet

Sommerferien er måske forbi, men der er stadig masser af sjove aktiviteter at komme efter på Vikingeskibsmuseet. Tag med på en særlig familierundvisning, mød håndværkerne, deltag i bådebyggerens værksted, byg din egen båd eller sejl ud på fjorden!

I sensommeren, den 26. august - 11. oktober er der en masse spændende aktiviteter for hele familien på Vikingeskibsmuseet.

Familierundvisning på dansk aflyst søndag den 15. september.

Daglige sejladser 1. maj - 30. september

Oplev, hvordan det var at være viking ombord på en af Vikingeskibsmuseets traditionelle, nordiske både, som er direkte efterkommere af vikingeskibene. Vores træskibe sejler flere gange dagligt ud på en times ture på den smukke Roskilde Fjord. Hvis du er ældre end 4 år og sammen med dine forældre, kan du komme med! Alle deltager aktivt ombord med ro, sætte sejl og udføre andet "sømandarbejde". Der er begrænset pladser til børn under 14 år.

» Læs mere om sejlturene her...

Vikingernes håndværk, værksteder og leg

Hele sommeren kan du følge håndværkernes arbejde; bådebyggeren, smeden, træskæreren, rebslageren og væveren skiftes til at vise deres håndværk, materialer og værktøj frem. De er altid klar til at svare på spørgsmål og invitere ind på deres værksted.

Du kan også selv prøve kræfter med håndværket i bådebyggerens værksted, hvor du får mulighed for at arbejde med frisk egetræ og vikingernes værktøj! Kan du lide at klippe, hamre og bygge fantasifulde og skægge ting? Så kan du, efter en tur i bådebyggerens værksted,  bygge din egen model båd af træ, tov og papir.

Når du har prøvet kræfter med vikingernes håndværk, kan du kaste dig over vikingelege- og spil, f.eks. kastelege som 'Thors hammer' eller 'Fortøjningskast' og styrkelegen 'Firtræk'.

Rundvisninger for store og små 

På Vikingeskibsmuseet bestræber vi os på at formidle vores viden om vikinger til store som små. Vi tilbyder derfor fire forskellige slags rundvisninger.

Er du vild med viden om vikingernes skibe, kan du tage med på en rundvisning i Vikingeskibshallen med fokus på de fem originale vikingeskibe fra Skuldelev. Er du mere i humør til et togt i vikingernes verden kan du hver weekend tage med på en familierundvisning. 

Vi tilbyder også to rundvisninger til dem der er interesseret i bådebygning og traditionelle klinkbyggerede både. Hver dag byder bådeværftet indenfor, hvor der i øjeblikket bygges på livet løs. Sommerens hovedopgave er en rekonstruktion af Skuldelev 3 – et mindre handelsskib. Museets formidlere viser rundt og fortæller om materialer, værktøj og håndværket. Er du mere interesseret i det færdige produkt, kan du i alle hverdage komme med med på en 30 minutters lang rundvisning på Museumsøen, med fokus på Vikingeskibsmuseets imponerende bådsamling og den tradition de er født af. 

» Du kan læse mere om sensommerens aktiviteter her... 

Sensommer på Vikingeskibsmuseet

Hvornår: 26. august - 11. oktober 2019
Åbningstider: kl. 10.00 - 17.00
Entré: 150,- for voksne. Gratis adgang for børn under 18 år. 

Husk! Vi har også særlige efterårsferieaktiviteter fra den 12. - 20. oktober. 


Oprettet af Sabine Stubbe Østergaard