Tilbud til folkeskoleklasser i Københavns Kommune

Udgivet 07/06-2016

I samarbejde med Skoletjenesten tilbyder Vikingeskibsmuseet gratis historisk værksted og sejlads til 5.-6. klasser fra København.

Tag din 5. eller 6. klasse med en tur til Vikingeskibsmuseet, hvor to timers historisk værksted kombineres med to timers sejlads.
Når en skoleklasse deltager i et historisk værksted får de indblik i bygning og rigning af vikingeskibe. Klassen deles i to hold – hvor det ene hold skal være bådebyggere og det andet skal være reblæggere. For at give eleverne et billede af hvad det hele egentlig drejer sig om, begynder oplægget ombord i to af museets vikingeskibskopier.

Bådebyggerne skal, ligesom vikingerne gjorde det, arbejde i friskfældet egetræ og ved hjælp af økse fremstille en ”snelle”- en lille støttepind, der understøtter vikingeskibets tofter.

Reblæggerne får vikingetidens tovværk mellem hænderne. Efter præsentationen af forskellige tovmaterialer skal eleverne selv lære at fremstille et stykke håndlagt tov af lindebast.

Vi kan tilbyde pladser til 10 klasser i efteråret og 10 klasser i foråret. Forløbet bliver booket efter først-til-mølle-princippet.

Yderligere information:

5. - 6. klasser i København Kommune