Venneforeningens efterårsprogram 2019 er udkommet

Efteråret byder på spændende foredrag, der blandt andet sætter fokus på vikingernes færd i England og deres våben, kampteknik- og strategi.

Foreningen Vikingeskibsmuseets venner afholder hvert år en række foredrag, og nu ligger programmet for efteråret 2019 klar. Alle foredrag finder sted i Vikingeskibshallen på Vikingeskibsmuseet, og er gratis for medlemmer med ledsager. 
Billetter koster 50,00 DKK for ikke-medlemmer. Billetter sælges ved indgangen, dørene åbnes kl. 19.00.

Torsdag den 19. september kl. 19.30: Vester Egesborg - en produktions- og togtsamlingsplads. 
Ved Jens Ulriksen, forskningsleder, Ph.d. Museum Sydøstdanmark 

Vester Egesborg er en specialiseret anløbsplads, der fra 6.-10. århundrede e.Kr. lå ved bredden af Dybsø Fjord på Sydsjælland. Pladsen er blandt de største og fundrigeste af slagsen, og den har blandt andet fungeret som samlingsplads og træningslejr for skibsmandskaber inden oversøiske togter. Meget tyder desuden på, at der har været afholdt et lokalt eller regionalt strandmarked, når skibsmandskaberne kom hjem igen.

Torsdag 31. oktober kl. 19.30: Angelsakser og vikinger i England
Mads Ravn, forsknings- og Samlingschef, Ph.d. VejleMuseerne

Kom til foredrag med Mads Ravn og hør om vikingernes færd i England i perioden ca. 400-1066. Du får blandt andet svar på følgende spørgsmål: Hvor kom angelsakserne og vikingerne fra? - Var der tale om massive folkevandringer eller blot mindre folkeskarer? – Hvor mange kom der? – Udryddede de briterne, der boede der i forvejen? – Hvorfor kom de? - Hvad betød den udviklede skibsteknologi for indvandringen? - De indfødte keltisk talende briter havde været underlagt romerne. Men romerriget kollapsede, og nye folkeslag ankom. - Hvorledes afspejlede kulturen, sproget, religionen, bygningerne, vejene og byerne sig i disse ændrings tider?

Torsdag 14. november kl. 19.30: Vikingernes kampteknik
Ved Jacob Nyborg Andreassen, arkæolog, Cand.mag., Society for Combat Archaeology & Rolf Warming, arkæolog, Cand.mag., MA (with distinction), Society for Combat Archaeology 

Bliv klogere på vikingernes krigsførsel, når der bliver stillet skarpt på våben, taktikker og strategier. Med udgangspunkt i arkæologiske kilder, skriftlige vidnesbyrd og eksperimentalarkæologi, vil man i dette foredrag bl.a. kunne høre om våbnenes udvikling gennem vikingetiden, og hvilken betydning det havde for måden, man kæmpede på. Hør også om overordnede strategier, fæstninger og søslag, når vikingetidens kampteknik kommer under lup.

Bliv ven med Vikingeskibsmuseet!

Venneforeningen blev etableret i 1990 og tæller omkring 600 medlemmer. Foreningen er rundet af et ønske om at bakke Vikingeskibsmuseet op i den formidling og forskning af nordisk skibs- og bådebygningkultur og marinearkæologi museet er sat i verden for at udøve.

Som medlem af foreningen støtter du museets arbejde gennem en årlig økonomisk donation. Hvert år donerer foreningen omkring en tredjedel af medlemsbetalingen til specifikke projekter på museet. Foreningen afholder også årligt fem til seks foredrag, og støtter ydermere museet gennem medlemmers frivillige arbejde.

Som medlem af Venneforeningen får du:
• Fri adgang til Vikingeskibsmuseet hele året inkl. en ledsager
• Fri adgang til foreningens fem til seks årlige foredrag inkl. en ledsager
• Medlemsrabat på 15% ved de fleste af museumsbutikkens varer samt 30% på museets egne bogudgivelser over 100 kr. 

» Læs mere om venneforeningen...
» Download venneforeningens foredragsprogram for efteråret 2019... 


Oprettet af Sabine Østergaard