Vinterferie - Skibet er ladet med...?

Vinterferie på Vikingeskibsmuseet 8. - 23. februar 2020

I vinterferien fra den 8. – 23. februar kan du blive klogere på vikingerne og tage med på en rejse ind i vikingernes verden. Følg ruten på kortet, brug opdagelsessættet og løs i fællesskab spændende og sjove opgaver undervejs.

I vinterferien kan børn og voksne drage ud på en anderledes opdagelsesrejse, der fører rundt i alle kroge af Vikingeskibsmuseets udstillinger.
Vi holder også åbent i 'Vikingernes vinterværksteder', og hele familien kan komme med på en spændende og inddragende familierundvisning, hvor vores engagerede guider fortæller om vikingernes togter til fremmede kyster.

Opdagelsesrejse rundt på museet

Skibet er klar, og kursen sat mod spændende opgaver - vi ønsker go' vind på rejsen rundt på museet!
I køber opdagelseshæftet i Museumsbutikken og så starter rejsen rundt på Vikingeskibsmuseet, hvor I blandt andet skal finde skjulte detaljer på vikingeskibene, klæde jer som sømænd, skrive med runer og meget, meget mere.
I alt skal der findes 10 poster hvor opgaverne skal løses. Når I er kommet hele turen igennem, er der en flot præmie for et veludført togt!
Opdagelsessættet koster 25,00 DKK

Gå med i vikingernes vinterværksteder

I værkstedet kan du prøve kræfter med at lave nogle af de ting og sager, som man havde i vikingetiden:

• Sy din egen læderpung
  • Design smykker af vikingernes glasperler
  • Design vikingeperler af fimo-ler
  • Lav din egen amulet af gevir og horn
  • Skriv dit navn med runer

På togt - familierundvisning

Tag med på familierundvisninger, hvor der er sat fokus på vikingernes togter.

På handelsrejsen møder du købmanden 'Ottar' på hans rejse fra det nordlige Norge til handelsbyen 'Hedeby' i det sydlige Danmark.
Alle deltagere inddrages som besætning i fortællingen og bliver en del af historien.

Stig ombord

Stig ombord på et vikingeskib og få oplevelsen af at være på en foranderlig sørejse over åbent hav. Alt det man ser, hører, føler og mærker, når man står til søs i et vikingeskib, mens dagen går fra klar og lysende morgenstund til et omsluttende nattemørke, og vejret skifter fra vindstille og blændende solskin til storm, torden og høj sø.

Vinterferie 2020 - Skibet er ladet med ...?

Åbent dagligt: 10.00 - 17.00

Aktivitet og værksted alle dage: 10.30 – 16.30.
Aktiviteterne er tilrettelagt for familier med børn i alderen 6-14 år. og foregår indendørs i Vikingeskibshallen.

Opdagelsessættet koster 25,00 DKK og udløser en flot præmie, når opgaverne er løst.
Værkstedsaktiviteterne har forskellige priser, der varierer alt efter materialeomkostningerne.

Rundvisninger på dansk og engelsk:
Familierundvisning på dansk: kl. 12.30
Rundvisning på engelsk: kl. 15.00

Entre: Børn/unge under 18 år har gratis adgang. Første voksen 150 DKK, efterfølgende voksne 140 DKK

Vikingeskibsmuseet i Roskilde:
Vindeboder 12, 4000 Roskilde, tlf.: 46 300 200