Sejl med Havhingsten

Har du mod på fantastiske sejladsoplevelser, stjerneklare nætter og heftige bølger i verdens største rekonstruktion af et vikingeskib?
Havhingstens bådelaug rekrutterer både erfarne og uerfarne sejlere til vores frivillige laug.

Med saltvand i håret og tjære på tøjet udfordres du i et unikt og udviklende fællesskab af sejlere. Drømmene er store - og muligheden for at møde nye mennesker, mærke historiens vingesus og lære at sejle et enestående fartøj ligeså.

Vi sejler to-tre weekender forår og efterår på Roskilde Fjord, for at træne og ryste den store besætning sammen. Derudover kan du lære råsejlet at kende i mindre fartøjer, og sejle med på sommertogt i nationale og international farvande.

Med et medlemskab engagerer du dig i vedligeholdelse af Havhingsten, træning, togter og den ånd, der binder lauget sammen. Vi lover til gengæld et aspirantforløb med fokus på uddannelse og søsikkerhed samt et hav af eventyrlige oplevelser.

 

Ansøg allerede nu - det går lige i blodet!


Aspirantforløb:

  • Interview med besætningsudvalg
  • 1 - 2 onsdagssejladser i mindre råsejlere
  • Mentor fra Havhingstens besætning
  • Deltagelse i vedligeholdelse af skibet
  • Deltagelse i træningssejladserIndmeldelse indbefatter:

  • Medlemskab af Vikingeskibsmuseets Bådelaug
    750 kr. om året for alm. medlemskab (375 kr. for studerende/unge under 25 år)
  • Medlemskab af foreningen Havhingstens Bådelaug, 250 kr. (150 kr. for studerende/unge under 25 år)

Ved indmeldelse efter sommerferien gælder kontingentet halvandet år.
Har du spørgsmål, så mød op til en snak og en smagsprøve på langskibets kunnen.

Mail til havhingsten(at)live.dk eller ring til: Casper Iversen, besætningsudvalget, tlf.: +45 20 45 01 74

Link til ansøgningsskema

VIGTIGT: Hvis du efter ansøgning ikke får en mail med et link, hvor du skal bekræfte din mail, så er der et teknisk problem, i så fald skriv til havhingsten(at)live.dk

Vi glæder os til at møde dig.

Havhingstens Bådelaug

Havhingsten på Facebook

Fakta: Havhingstens laug blev dannet i 2013 - og er museets største bådelaug med mere end 150 danske og udenlandske medlemmer i alderen fra ca. 18 til 70 år.

Havhingsten adskiller sig fra museets øvrige bådelaug pga. størrelsen på både skib og  besætning, økonomien bag samt forventningerne til dem, som er en del af sejladserne.
Skibet er en krigsmaskine, skabt til høj fart og mange tropper. Det er en dristig konstruktion - på én gang tung og stærk nok til at bære sit 112 m² store sejl samt let og tilstrækkelig langt til at kunne ros af en besætning på 60 mand.
Langskibet er bygget på Vikingeskibsmuseets bådeværft fra 2000 – 2004. Den første indsejling og træning af mandskabet fandt sted i 2005 og 2006. Næste skridt var en rejse i vikingernes kølvand for at afprøve rekonstruktionen. Forsøgsrejsen Roskilde-Dublin tur/retur i 2007-2008 blev kulminationen på mange års arbejde. Efter Dublintogtet blev Havhingsten i en række år på land, men nu er der igen sejladser med det dragende og berømte langskib.