Museumsformidlere og -undervisere søges til Vikingeskibsmuseet

Brænder du for at formidle og indgå i dialog med publikum om vikingetiden og vores maritime kulturhistorie?

Vikingeskibsmuseet søger et antal formidlere og undervisere til både Publikumsformidlingen og Skoletjenesten i kommende sæson 2018.
Som formidler og underviser forestår man en stor del af den direkte formidling, undervisning og dialog med museets gæster. Det drejer sig f.eks. om rundvisninger, undervisning og praktisk-orienterede værkstedsaktiviteter.

Primære opgaver i Publikumsafdelingen:

Som formidler i publikumsafdelingen er du helt med i front, hvor mødet med vore gæster og deres gode oplevelser på museet er det helt centrale. Vore formidleres fornemmeste opgaver er at sørge for, at den enkelte gæst får en imødekommende service, interessant viden om vikingetiden og god information.

Primære opgaver i Skoletjenesten

Som en del af vores dygtige team i Skoletjenesten vil du varetage undervisningen til daginstitutioner, grundskolen, ungdomsuddannelserne og sprogcentre. Undervisningen har et dialogbaseret fokus, hvor hands-on baserede øvelser og værkstedsaktiviteter er centrale undervisningsformer i mødet med børn og unge.

Hvem er du?

Du er f.eks. lærerstuderende eller studerende indenfor historie, arkæologi eller kulturformidling og har mindst to år tilbage af studiet. Det er en fordel at have beskæftiget sig med vikingetiden og/eller maritim kultur og håndværk, men det primære er begejstring for og evne til at formidle, undervise og indgå i dialog med museets gæster. Det er af stor vigtighed, at vores forskellige målgrupper får en helhedsorienteret oplevelse, hvor de i mødet med museets formidlere og undervisere får indblik i, hvordan museet arbejder med historien i en nutidig kontekst. Det er desuden et krav, at du har et naturligt forhold til at formidle på engelsk og meget gerne også på andre fremmedsprog.

Som formidler og underviser skal du:
  • Brænde for historieformidling og undervisning af alle aldersgrupper
  • Have mod på at udforske forskellige undervisningsformer og tilgange til læring
  • Have lyst til at arbejde med håndværksbaserede publikum- og undervisningsaktiviteter
  • Kunne bevare overblikket i formidlings- og undervisningssituationer med mange gæster på museet
  • Være serviceminded og udadvendt
  • Tage ansvar for at holde dig informeret om museet, dit arbejde og dine vagter
  • Tage ansvar for samt finde stolthed i at være en dynamisk og hjælpsom kollega på museet
Løn- og ansættelsesvilkår

Stillingerne skal besættes fra marts/april til og med uge 42 med mulighed for forlængelse. Arbejdstiden er fleksibel og aftales nærmere, men du skal kunne arbejde i de fleste uger i sommerferien og frem til efterårsferien.

Stillingen aflønnes med en grundløn for tiden 127,58 + Pension + feriepenge. Hertil kommer tillæg for aften- og weekendarbejde.

Ferie afholdes uden for museets højsæson, som ligger fra uge 26-34.

Ansøgningsfrist

Vi skal have din ansøgning senest søndag den 25. februar. Vi afholder samtaler den 7. og 8. marts. Ønsker du at arbejde i både Publikumsformidlingen og Skoletjenesten skal det fremgå af ansøgningen.

Vi glæder os til at modtage din ansøgning.