Vikingeskibsmuseet søger to bådebyggere til bådeværftet

Er du interesseret i vikingetidens skibe og de efterfølgende klinkbyggede småbåde, kan du se det spændende i vedligehold af Vikingeskibsmuseets samling af nordiske småbåde og har du lyst til at formidle til interesserede gæster fra hele verden. Så læs med her.

Vikingeskibsmuseet i Roskilde søger to udlærte bådebyggere, der vil indgå i et team af passionerede håndværkere på museets bådeværft. Du skal have interesse for og erfaring med klinkbyggede træbåde og lyst til at deltage i eksperimentalarkæologske projekter, hvor håndværk er en del af museets forskning. Du skal også have lyst til at arbejde et sted, hvor der til tider er mange forskelligrettede krav om formidling, håndværksmæssig kvalitet og tidspres.

Som bådebygger på Vikingeskibsmuseet er du med til at bevare håndværk og traditioner omkring de nordiske klinkbyggede både, bygge rekonstruktioner af arkæologiske skibsfund samt nybygge klinkbyggede brugsbåde. Du får mulighed for at bruge din håndværksmæssige kompetencer til at levendegøre historien om, hvordan vikingerne ændrede verden med deres skibe.

På museet modtager vi gæster fra hele verden, som kommer for at opleve og forstå vores særlige håndværksmæssige kulturarv. Du skal have lyst til at formidle din viden og kunnen til museets gæster på dansk og engelsk. Du skal også have lyst til at samarbejde på tværs af museets fagområder og med vores mange frivillige bådelaug.

Arbejdsområde og opgaver

• Gennemførelse af eksperimentalarkæologiske projekter
  • Nybygning af traditionelle klinkbyggede brugsbåde
  • Vedligeholdelse af museets klinkbyggede både
  • Samarbejde med museets frivillige bådelaug
  • Deltage i formidlingen af dit håndværk til museet gæster, skoleelever og studerende

Vi lægger vægt på, at

• Du er udlært bådebygger med erfaring indenfor træ og klinkbyggede både
  • Du er villig til at indgå i et team samt tage ansvar for egne bygge- og vedligeholdelsesprojekter
  • Du er fleksibel ift. arbejdstid i museets højsæson og ved skiftende behov
  • Du forstår og taler engelsk. Kan du andre sprog, er det bare en bonus
  • Du er social og humoristisk anlagt

Ansættelsesvilkår

Der er tale om en fastansættelse på gennemsnitligt 37 timer om ugen. Du vil indgå i vagtordning, herunder weekendarbejde og forskudt tid. Omfanget af vagter og længden heraf varierer afhængig af sæson og aktivitetsniveauet på museet. Ansættelsen sker i henhold til gældende overenskomst med KL/Dansk ML.

Ansøgning og ansøgningsfrist

Send din motiverede ansøgning, vedlagt CV og dokumentation for uddannelse via Jobindex: Vikingeskibsmuseet søger 2 bådebyggere... senest d. 14. august 2022.

Bemærk: Grundet sommerferie skal du ikke blive bekymret, hvis du ikke modtager svar med det samme.

Yderligere information om stillingen

Ønsker du yderligere information om stillingen er du velkommen til at kontakte: Leder af bådeværftet Søren Nielsen, sn(at)vikingeskibsmuseet.dk (26367518).