Billedserier fra Vikingeskibsmuseet

Vikingeskibsmuseet har egen fotograf og et omfattende billedarkiv. På de nedenstående sider samler vi nogle af de bedste billeder fra forskellige begivenheder i museets nyere historie.

Billederne er taget af fotograf Werner Karrasch.

Billedserie: Saga Oseberg på Roskilde Fjord
Den 11. Juli ankom det norske vikingeskib Saga Oseberg til Roskilde. Skibet ligger i Museumshavnen til den 19. juli. I løbet af ugen foretager Saga Oseberg testsejladser på Roskilde Fjord.
Billedserie: Udstillingsåbning 9. september 2014
Udstillingsåbning i Berlin. Dronningen i Havhingsten. Båedbygning. I anledning af at Vikingeskibsmuseet deltager med udstilling og aktiviteter i forbindelse med 'Die Wikinger' udstillingen i Martin-Gropius-bau.
Billedserie: Havhingsten på Spree i Berlin 6. september 2014
Havhingsten blev 6. september 2014 roet gennem Berlins centrum af sin 60-mand store besætning. I anledning af at Vikingeskibsmuseet deltager med udstilling og aktiviteter i forbindelse med 'Die Wikinger' udstillingen i Martin-Gropius-bau.
Billedserie: Havhingsten fejrer 10-årsdag
Havhingsten fra Glendalough blev navngivet af Hendes Majestæt Dronningen for 10 år siden, den 4. september 2004. Siden har skibet gennemført rejser til Norge, Tyskland og den helt store til Irland i 2007-2008. Årsdagen fejrer Havhingsten i Berlin, hvor den er ankommet til for at sætte fokus på Vikingeudstillingen, der åbner 10. september.
Billedserie: Vikingeskibene stod stormen igennem
Vikingeskibene tog ingen skade og Vikingeskibshallen holdt stand mod bølgerne og den ekstreme vandstand.
Billedserie: Se stormdøgnet, som Vikingeskibsmuseets personale oplevede det.
Billedserie: Den 6. december blev Vikingeskibsmuseet ramt af forhøjet vandstand.
Billedserie: Havhingsten sejler af sted på sommertogt
Billedserie: Børnehjælpsdag 2012
Den 21. og 26. november havde Vikingeskibsmuseet besøg af ca. 50 børn fra SFO Skjalmen og Snarren. Børnene havde gennem hele november måned klippet og klistret en masse flot julepynt til vores juletræ i Vikingeskibshallen. Så nu er træet fyldt med dansende ballerinaer, glimtende perlehjerter, funklende nisser og meget mere. Ved at lave julepynt og pynte træet gør børnene fra Absalon Skole SFO dagen for Børnehjælpsdagens børn, som holdt deres julefest her på museet den 27. november.
Billedserie: SFO Skjalmen og Snarren fra Absalon Skole pyntede juletræ
Billedserie: Søsætning af Skjoldungen
Lørdag den 20. oktober blev den nye rekonstruktion af Skuldelev 6- skibet søsat fra Vikingeskibsmuseets bådeværft. Fødevareminiateren, Mette Gjerskov, navngav skibet 'Skjoldungen'.
Billedserie: Ny Nordisk Viking Mad
Vand & Vind Festivalen 20. og 21. august introducerede Vikingeskibsmuseets nye formidlingstiltag: Ny Nordisk Viking Mad. Museet inviterede sine gæster til at opleve de fem originale vikingeskibe i Vikingeskibshallen på nye måder - ved at koble mad, historie og oplevelse.
Billedserie: Modelbådebyggere
Billeder fra Vikingeskibsmuseets Vand & Vind Festival hvor børn og barnlige sjæle tog udfordringen op og gav deres version af et vikingeskib i model
Billedserie: Træf Fjordens Træbåde 2011
Med museets egen bådsamling, var der mere end 70 både i Museumshavnen, da den tolvte version af Træf Fjordens Træbåde blev afviklet i weekenden 20. og 21. august. Vi har samlet en række af højdepunkterne.
Billedserie: Vinter og vikingeskibe
Billedserie: Både på land