Foredrag: Dødens fartøj - Kendte og ukendte bådgrave

Ladbyskibet fra ca. 900-950 e.Kr., er den eneste skibsbegravelse fra vikingetiden i Danmark, der er mulig for besøgende at opleve i dag.

Torsdag den 22. marts kl. 19.30 holder cand.mag. i forhistorisk arkæologi Christina Seehusen foredrag om bådgravsskikken gennem jernalder og vikingetid.

Mennesker har i Norden begravet deres døde med både gennem mere end 1000 år - fra jernalderens begravelser i små stammebåde til vikingetidens storslåede skibsgrave.

Bådgraveskikken virker  umiddelbart som et veloplyst og veldefineret fænomen, men oplysninger fra nye fund - fra eksempelvis Salme/Øsel i Estland og nye fund af bådgrave fra ældre jernalder- sammenstillet med nye analyser af de mere berømte grave som Oseberg, Ladby og Sutton Hoo, sætter gravskikken i et nyt og spændende perspektiv. 

Foredragsholder: Christina Seehusen, cand.mag. i forhistorisk arkæologi, Bornholm.

Foredraget finder sted torsdag den 22. marts kl. 19.30 i Vikingeskibshallen på Vikingeskibsmuseet, og er gratis for medlemmer af Venneforeningen med ledsager. 

Pris for ikke-medlemmer:
50,00 DKK. Billetter sælges ved indgangen, dørene åbnes kl. 19.00.

» Læs mere om venneforeningen ...

Se efterårets foredrag 

Gik du glip af efterårets foredrag? Det er der heldigvis råd for. På vores filmkanal kan se se tidligere foredrag i deres fulde længe.  

» Se film her.. 


Oprettet af Rikke Johansen