udsendt den 02/10-2014

Efterårskoncert på Vikingeskibsmuseet

Vikingeskibene danner baggrund for en stemningsfuld koncert med Roskildekoret lørdag den 4. oktober kl. 16:30

Vikingeskibsmuseet er lørdag den 4. oktober kl. 16.30 rammen om en koncert med Roskildekoret under ledelse af Roger Munck-Fairwood.
Koncerten vil byde på sange med relation til vikingetiden og på programmet står blandt andet værker, som koret sang ved en meget velbesøgt og rost koncert den 9. maj på British Museum i London i forbindelse med udstillingen ”Vikings – Life and Legend”.
Ved koncerten vil publikum også få lejlighed til at røre stemmebåndene i et par fællessange med lokale relationer.

» Læs mere om Roskildekoret her...

» Hør koret her...

Da koncerten afholdes udenfor museets åbningstid, vil det ikke være muligt at se museets udstillinger under eller efter koncerten.

Fakta:

Hvornår: Lørdag den 4. oktober kl. 16:30. Dørene åbnes kl. 16:00.
Hvor: Vikingeskibsmuseet i Roskilde, Vikingeskibshallen.
Pris: 30,00 DKK

Roskildekoret blev dannet i 1979 ved en fusionering af de to veletablerede klassiske kor: Roskilde Kammerkor, ledet af domorganist R. Helvig Larsen, og Risøkoret. De to kor havde ved fusioneringen henholdsvis 25 og 15 års erfaring. Roskildekoret, der i 2009 kunne fejre sit 30 års jubilæum med en festkoncert i bl.a. Roskilde Domkirke, har en meget omfattende koncertaktivitet bag sig og sunget en række af korlitteraturens smukkeste værker. Ved både koncerter og udgivelser har koret gennem årene samarbejdet med en lang række stjernesolister og musikere. Koret gennemfører fremdeles ca. 6 koncerter årligt og tilstræber hvert andet år at foretage en koncertrejse i Danmark eller i udlandet. 

Af: Rikke Tørnsø Johansen