udsendt den 24/06-2016

4. - 10. juli: Prøv kræfter med bådebygning

I uge 27 får du chancen for at prøve livet som bådebygger og arbejde med økse, bor og mange andre spændende ting fra bådebyggerens værktøjskasse.

Hjælp bådebyggerne på værftspladsen

Lyden af øksehug og duften af træ og tjære breder sig over værftspladsen på Museumsøen. Lige nu får du chancen for at prøve livet som bådebygger.

På Vikingeskibsmuseets bådeværft kan du opleve vores utrolig dygtige og specialiserede bådebyggere i fuld sving med at bygge en rekonstruktion en mindre gårdbåd fra tidlig middelalder.  Som noget helt særligt, inviterer bådebyggerne museets gæster til at prøve kræfter med det gamle håndværk. Fra den 4. til 10. juli kan du selv kløve små stammer, arbejde med bådebyggernes værktøj - og i det hele taget gøre som mesteren selv, under kyndig vejledning.

Tæt ved værftspladsen kan børn og forældre bygge modelskibe og afprøve, hvor sødygtige bådene bliver. Det giver god mulighed for at prøve og afprøve - og forundres over, hvad der gør din båd til den bedste sejler!

Fakta:

Bådebygning - Prøv selv!

Hvornår:
kl. 10.00 - 17.00 dagligt 4. - 10. juli 2016 
Hvor: Vikingeskibsmuseet, Vindeboder 12, 4000 Roskilde

Temauger i sommerferien 2016

I løbet af sommeren er der forskellige temauger på Vikingeskibsmuseet, hvor vi sætter fokus på fascinerende vikingehåndværk. 
» Se oversigt over temaugerne her...

Entré: Voksne: 120,00 DKK. Børn under 18 år har altid gratis adgang.

Af: Sabine Stubbe Østergaard