udsendt den 18/09-2014

Vigga Bro åbner international fortællefestival

Fra den 21. til 28. gæster fortællere fra Danmark, Sverige, Norge, Irland og England Roskilde, når Vikingeskibsmuseet for første gang præsenterer 'Havets Fortællinger'.

Oplev Vigga Bros levende fortællinger, når hun den 26. september kl. 19.30 åbner den internationale fortælle festival 'Havets Fortællinger'.

Fortællefestivalen på Vikingeskibsmuseet i Roskilde løber af stablen over fem hektiske dag - fra den 21. - 28. september - på Vikingeskibsmuseet i Roskilde. Publikum kan opleve mere end 30 fortælleevents i museets særlige miljø og fortællingerne foregår både ude og inde, og endda til søs.

Marie Louise Krogh-Nielsen, teamleder for aktiviteter ved Vikingeskibsmuseet, er tovholder på de mange aktiviteter, og har lige nu travlt med at gøre Vikingeskibsmuseet klar til at danne rammen om festivalen.
   "Vi er begejstrede over, at Vikingeskibsmuseet får lov til at lægge hus til en international fortællefestival. 'Havets Fortællinger' prøver kræfter med mange forskellige fortællekoncepter; blandt andet kan deltagerne høre fortællinger i vikingeskibet 'Helge Ask' ude på Roskilde Fjord og de originale vikingeskibe bliver en smuk ramme for de musikalske aftenfortællinger", fortæller Marie Louise Krogh-Nielsen.

Gallaåbning med Vigga Bro og Dreamers' Circus

Festivalen skydes for alvor i gang fredag den 26. september, hvor nogle af Danmarks mest anerkendte fortællere og musikere optræder til gallaåbningen i Vikingeskibshallen kl. 19.30.
Aftenens program åbnes af skuespiller Vigga Bro, en de mest strålende fortællere i Danmark. I samarbejde med percussionisten Birgit Løkke tryllebinder hun publikum med musik og fortælling og tager dem med på en rejse til fjerne lande.
Aftenen byder endvidere på nykomponeret musik af den prisbelønnede trio ’Dreamers Circus’, når der er urpremiere på fortællekoncerten ’Skeletkvinden’. Den barske og smukke fortælling leveres af den karismatiske og udtryksfulde fortæller Annemarie Krarup, der har specialiseret sig i fortællinger fra den danske, nordiske og arktiske kulturkreds. ’Dreamers Circus’ har vundet tre priser ved Danish Music Awards Folk 2013 og er blevet tildelt Kronprinsparrets 'Stjernedryspris' i 2013.

International fortælleaften

Lørdag den 27. september kl. 19.30 er programmet tilrettelagt omkring festivalens engelsktalende fortællere. Emily Parrish (UK) og Niall de Burca (IR) tager publikum med på en eventyrlig rejse, hvor de fem originale vikingeskibe og fjorden danner en imponerende kulisse.
Festivalens kunsteriske leder Annemarie Krarup glæder sig til at præsentere de internationalt anerkendte fortællere:
   "Fantastiske Emily Parrishs fortællinger er intelligent komponeret og smukt udført. Lørdag aften kan hendes varme, fængslende og vittige fortællestil opleves i Vikingeskibshallen. Hun optræder med sin fortælling om Guden Loke fra den nordiske mytologi med sin egen sang og musik -og det bør man ikke snyde sig selv for!"
Derudover vil den forrygende irske fortæller Niall de Burca fortæller skræmmende og særdeles underholdende historier fra havet. Niall er kendt for sine shows fulde af energi, humor og fremragende timing, og han har optrådt så forskellige steder som i Los Angeles, Appalacherne og Europa-Parlamentet i Bruxelles.

Invitation til pressen:

Pressen er velkommen til at deltage i alle festivalens arrangementer.
» Se hele programmet her...
Det er muligt at opnå akkreditering til hele festivalen, ved henvendelse til presseansvarlige:

Rikke Johansen, Vikingeskibsmuseet, presseansvarlig: 
Tel.: +45 46 300 200 / Mob: +45 60 87 00 04
» E-mail: rj(a)vikingeskibsmuseet.dk

Af: Sabine Østergaard