udsendt den 07/02-2018

Vinterferie - Skibet er ladet med...?

Bliv klogere på vikingerne, og tag med på en rejse ind i vikingernes verden. Skibet er klart og kursen skal sættes mod spændende ferieoplevelser! Vinterferieaktiviteter på Vikingeskibsmuseet 10. – 25. februar 2018

Alle dage fra den 10. - den 25. februar kan børn og voksne komme med rundt i Vikingeskibshallen og høre spændende fortællinger om vikingerne og deres lange rejser til søs. Vores dygtige formidlere har tilrettelagt de spændende familieomvisninger, og fortæller levende om livet til søs for 1000 år siden på dansk kl. 13.00 og på engelsk kl. 15.00.

I kan også 'rejse ud på egen hånd'. Drage afsted på en opdagelsesrejse, der fører jer rundt i alle kroge af museets udstillinger. Svend Tveskæg - Danernes sejrrige konge - skal fejre sin fødselsdag med et stort gilde i Roskilde - og I sejler ud for at finde de helt rigtige, kostbare gaver til rigets mægtigste mand!

Opfyldes alle Kongens ønsker, får I en særlig belønning for veloverstået dåd.

Vikingernes værksteder for børn

I vores workshops kan du genskabe nogle af de ting, som vikingerne bragte med sig ud på de farefulde rejser. Lav en beskyttende amulet i gevir eller horn, sy en pung til til handelsmandens skinnende sølvmønter eller lav et smykke af farvestrålende glasperler.
Du kan også lære at skrive med runer, Nordens gamle skrift.

I værkstederne koster materialer til aktiviteterne følgende:

• Læderpung: 35,00 DKK
  • Amulet i gevir med lædersnor: 35,00 DKK
  • Glasperler på lædersnor, pr. del: Fra 4,00 - 12,00 DKK
  • Runeark til at tage med hjem: 10,00 DKK
Høj søgang ombord på vikingeskibene

Vi har åbnet en ny udstilling i Vikingeskibshallen - 'Stig Ombord'. Her udfordres dine sanser, og dine 'sø-ben' bliver sat på prøve. Gå ombord i vikingeskibet, og oplev en vindstille solopgang og nattens tætte mørke i stormende kuling.

Udstillingen formidler oplevelsen af at være ombord i et vikingeskib på en foranderlig sørejse over åbent hav. Alt det man ser, hører, føler og mærker, når man står søs i et vikingeskib, mens dagen går fra klar og lysende morgenstund til et omsluttende nattemørke, og vejret skifter fra helt blikstille hav og blændende solskin til storm, torden og høj sø.

De to skibe er lastet med våben, udstyr og handelsvarer, der understreger skibenes oprindelige funktion, og opfordrer til at gå på opdagelse; lette låget på tønder og kister, åbne dørken og kikke under dækket, gå til ro i skibsteltet eller prøve kræfter med rollen som rorgænger.

Kom med under havet

I museets underetage vises i øjeblikket særudstillingen "Dyk Ned!" Her kan I afprøve digitale installationer, der tager jer med ned under havet til stenalderbopladser og skibsvrag og giver jer indblik i marinarkæologerne spændende arbejde.

Vinterferie 2018 - Skibet er ladet med ...?

Åbent dagligt:

Aktivitet og værksted alle dage:
10.30 – 16.30.
Aktiviteterne er tilrettelagt for familier med børn.
Alle aktiviteter foregår indendørs i Vikingeskibshallen.

Omvisninger på dansk og engelsk:
Familieomvisning alle dage på dansk kl. 13.00 og på engelsk kl. 15.00.

Entre: Børn/unge under 18 år har gratis adgang. Voksne 130,00 kr.

Vikingeskibsmuseet i Roskilde:
Vindeboder 12, 4000 Roskilde, tlf.: 46 300 200