Bådebyggerdage

BÞrn hjÊlper med klÞvning

Vikingeskibsmuseet afslutter det særlige sommerprogram med 'bådebyggerdage' fra den 23. - 26. august

Hele sommeren har Vikingeskibsmuseets håndværkere sat fokus på de forskellige håndværk, der omgiver den nordiske båd.

Efter en solrig sommer fyldt med glade gæster og genlyd fra smedens hammer, økseslag og krigertræning, slutter vi Vikingeskibsmuseets udvidede sommerprogram af med de meget populære bådebyggerdage fra den 23. - 26. august. 

Dyk ned i det traditionelle håndværk

På bådeværftet er museets bådebyggere i fuld sving med at bygge et nyt vikingeskib. I 2017 begyndte de byggeriet af museets anden rekonstruktion af Skuldelev 3 og et nyt projekt – Gensyn med Skuldelev 3. Den ny fortolkning af Skuldelev 3 bliver ikke en tro kopi af Roar Ege - den første rekonstruktion - men kommer til at reflektere de fremskridt museet har lavet inden for rekonstruktion af arkæologisk skibsfund, samt de praktiske erfaringer Roar Eges bådelaug har akkumuleret i løbet af deres mange år på vandet. Denne kombination af arkæologisk materiale, skibsrekonstruktion, bådebygning og sejladserfaring, danner grundlaget for en meget mere nuanceret og præcis fortolkning af Skuldelev 3.

I håndværkerdagene er der ekstra god tid til at dykke ned i de traditionelle, maritime håndværk, vi arbejder med på Vikingeskibsmuseet. Imens bådebyggerne arbejde på rekonstruktionen af Skuldelev 3, kan du lige ved siden af prøve kræfter med den svære kunst at hugge med økse, kløve små stammer og afprøve bådebyggernes mange forskellige stykker værktøj under kyndig vejledning af museets håndværksformidlere. 

Der er dagligt en Craftsman's Talk - på engelsk - kl. 11.30, hvor bådebyggerne med udgangspunkt i et stykke håndværk, vil give publikum et særligt indblik i deres arbejde. 

Kl. 13.00 kan du tage med på en omvisning på bådeværftet, når bådebyggerne byder indenfor. Museets formidlere viser rundt og fortæller om materialer, værktøj og håndværket.

kl. 14.00 afholdes en særlig workshop med fokus på bådebyggerens arbejde.  Alt efter, hvad håndværkeren arbejder på, bliver publikum i større eller mindre grad inddraget i processen. Varighed 30 - 60 minutter. Alle kan kigge på og følge med

Bådebygning hele året 

Selvom vi slutter sommerprogrammet af, betyder det ikke at håndværkerne indstiller arbejdet. Så længer vejret tillader det, arbejder bådebyggerne på værftspladsen. I løbet af vinteren rykker de indenfor på bådeværftet, hvor de henholdsvis bygger og dykker ned i den eksperimentalarkæologiske viden de løbende indsamler. 
Vikingeskibsmuseets aktiviteter fortsætter ligeledes hele sensommeren og strækker sig helt ind i efterårsferien. 


Oprettet af Rikke Tørnsø Johansen