Festival på Vikingeskibsmuseet: Håndværk og vikinger

Oplev milebrænding på Vikingeskibsmuseet den 15. - 16. august 2015
Oplev milebrænding på Vikingeskibsmuseet den 15. - 16. august 2015

I weekenden den 15. - 16. august afholdes den traditionsrige festival 'Håndværk og vikinger' i Roskilde.

Deltag i Vikingeskibsmuseets årlige, maritime festival der sætter spot på håndværk og vikinger. Publikum får mulighed for at opleve og afprøve de traditionelle, maritime håndværk, der er gået i arv fra vikingetid helt op til i dag.

Aktiviteterne er nøje udvalg, så alle kan deltage - store som små! Børn og deres forældre kan bygge modelvikingeskibe og lade dem dyste mod hinanden i 'Roskilde træbådsræs for modelskibe'. Festivalen får også besøg af heste, rovfugle og de særlige spelsaufår, en nordiske fårerace, der er meget tæt på de oprindelige vikingetidsfår.

Kom helt tæt på vikingerne og deres håndværk

Ingen festival på Vikingeskibsmuseet uden vikinger. Vi har inviteret entusiastiske vikingehåndværkere, der blandt andet fremstiller bronzesmykker, mad, mjød, dragter, sølv- og ravsmykker, våben, træskrin og lædervarer. Vikingehåndværkerne fremviser deres håndværk i de arbejdende værksteder og sælger vikingevarer i handelsboderne.

Melder sulten sig efter en god handel på vikingemarkedet kan du smage på ost, øl, sirup. marmelader, honning, mjød, tang og andre spændende produkter. Festivalen samler lokale og økologiske fødevareproducenter, der byder på smagsprøver fremstillet af de råvarer, der er kendt fra vikingetiden

Efter en vikingeinspireret frokost, kan du blive klogere på udvinde af trætjære og trækul. Medlemmer fra kulsvierlaug i Aggerbo, Mårum og Eskilstrup arbejder sammen om vise den fascinerende proces, hvor træ ved kontrolleret afbrænding, såkaldt milebrænding, omdannes til værdifuld trætjære og trækul.

Fakta:

'Håndværk og Vikinger Festival 2015'

Hvor: Vikingeskibsmuseet i Roskilde, Vindeboder 12, 4000 Roskilde
Hvornår: Weekenden den 15. - 16. august 2015.
Festivalpladsen er åben begge dage: kl. 10.00 - 17.00

Entré til festivalen og Vikingeskibsmuseet: Gratis entré for børn 0 - 17 år. 115,00 DKK for voksne.

Sejlture kan tilkøbes for 95,00 DKK pr. gæst. Begrænsede pladser til børn, der minimum skal være 4 år.


Oprettet af Rikke Tørnsø Johansen