Aftentur på fjorden 1. juni - få ledige billetter

Vikingeskibsmuseet tilbyder igen i år vores populære aftensejladser på Roskilde Fjord i traditionelle, nordiske træbåde.

Tag med på en aftensejlads og brug en sommeraften med en du holder af i de allersmukkeste omgivelser. Den første tur er allerede fredag den 1. juni - og der er stadig muligt at købe billetter.

På aftensejladserne kommer I helt tæt på naturen. Vinden fylder sejlet og driver skibet frem. Men forinden er det jer, det har roet båden ud af havnen i et samarbejde, der først virker uopnåligt, men hvor I ubegribeligt hurtigt sammen finder rytmen.

Deltagerne får også indblik i kunsten at sejle med råsejl. Alle om bord tager aktivt del i sejladsen, både når der skal ros og sættes sejl.

Undervejs fortæller skipper om museets erfaringer med at sejle Nordiske både og om, hvilke typer både, der blev brugt i Norden før. Hvordan turen forløber, og hvor den går hen, afhænger af vejret.
Vi planlægger at gå i land undervejs og deltagerne er velkomne til at medbringe madpakker eller aftenkaffe.

Båden styres af en erfaren skipper og gast, og alle får redningsveste på. Turen slutter umiddelbart før solnedgang.

Der sejles følgende aftener i 2018:

Fredag den 1. juni kl. 17.15-20.45

Fredag den 15. juni kl. 17.30 - 21.00

Fredag den 10. august kl. 16.30 - 20.00

Fredag den 17. august kl. 16.15 - 19.45

Fredag den 14. september kl. 15.00 - 18.30

Pris og tilmelding

Turen koster 500 kr. for voksne og 400 for børn under 18 år og afgår fra Museumshavnen.

Tilmelding er nødvendig via museets booking, hverdage 10.00 til 15.00 på telefon +45 46 300 253 eller på email: booking(at)vikingeskibsmuseet.dk. Ved booking bedes du oplyse navn, adresse, telefonnummer samt e-mailadresse.

Vi må desværre forbeholde os ret til at aflyse, hvis der ikke er deltagere nok til turens gennemførelse, ligesom vejret naturligvis kan lægge hindringer i vejen.

Af: Rikke Tørnsø Johansen