Hør om vikingernes jul mellem jul og Nytår

Måske, måske...! Vikingeskibene ligger på land for vinteren. Måske får vi dem at se med sne på?

Er det tid til en ny juletradition? Ta' familien med på Vikingeskibsmuseet mellem jul og nytår og hør om Vikingernes jul.

Vikingernes jul på Vikingeskibsmuseet

Er det tid til en ny juletradition? I dagene mellem jul og nytår - den 26. - 30. december - slår Vikingeskibsmuseet dørene op for julefortællinger. Rundvisningerne er tilrettelagt for børn og voksne og giver indblik i Vikingernes jultraditioner.
Så ta' familien med på Vikingeskibsmuseet fra den 26. til den 30. december og få nye, fælles oplevelser. 

Julerundvisning på dansk 26. - 30. december kl. 13.00

Den særlige julerundvisning er tilrettelagt for børnefamilier og museets formidler fortæller levende om vikingernes jul. Hvad var det egentlig vikingerne fejrede? Og hvad har det med den jul vi fejrer i dag at gøre?

Fortællingen kommer også ind på vikingernes hverdag, rejser til fjerne egne og livet i Norden for 1000 år siden. 

Børnene inddrages aktivt og undervejs åbnes der poser med spændende indhold, der skal lugtes til og smages på. Der bliver også mulighed for at røre ved kopier af vikingernes ting og sager.

Smagen, duften og oplevelsen af at få vikingetiden i hænderne, sætter billeder på historien og gør den mere vedkommende. Rundvisningen varer ca. 45 min. 

Rundvisninger på engelsk  26. - 30. december kl. 11.30 og kl. 14.00 

Julen er også gæstetid, og derfor tilbyder Vikingeskibsmuseet daglige rundvisninger kl. 11.30 og kl. 14.00 på engelsk fra den 26. – 30. december. Har du udenbys gæster, er det en god mulighed for at give dem spændende historier om de verdensberømte vikingeskibe med hjem. Deltagerne hører om vikingernes maritime kultur og skibenes betydning for vikingetiden. 

Når sulten melder sig

Café Knarr holder juleåbent i dagene mellem jul og nytår, så melder sulten sig efter dagens aktiviteter, kan du få en bid mad og varme dig på en varm kop kaffe eller kakao i caféen.

Café Knarr ligger på Museumsøen med udsigt til bådeværftet og de mange smukke træskibe, der ligger på land for vinteren. 

Fakta: 

Særlige jule- og nytårsaktiviteter 26. – 30. december 2016
Juleåbningstider: 26. – 30. december: 10.00 – 16.00
• Rundvisning på engelsk kl. 11.30 & 14.00
• Julerundvisning på dansk kl. 13.00
Omvisningerne tager ca. 45 min.
NB! Museet er lukket 24., 25. og 31. december.


Oprettet af Rikke Tørnsø Johansen