Foredrag: Hvordan kan kulturskattene på havbunden bevares?

Melby Overdrev. 1700-tals vrag med last af slibesten. Indstiksmåling af træets nedbrydning.

Torsdag den 22. februar kl. 19.30 holder David Gregory, forskningsprofessor og seniorforsker ved Nationalmuseet, foredrag om de skjulte kulturskatte, havet gemmer - og giver bud på, hvordan de kan sikres for eftertiden.

Hvordan kan kulturarven på havbunden bevares?

På havbunden findes en sand marinarkæologisk skattekiste, der er en vigtig kilde til belysning af vores historie og kultur. Fundene omfatter skibsvrag, bopladser, hele byer og landskaber. Men, hvordan undersøger man uden at ødelægge - og hvordan bevarer man bedst disse - ofte meget forgængelige og uerstattelige - fund for eftertiden? 

EU bevilgede midler til et europæisk forskningsprojekt - på engelsk forkortet SASMAP - der blev koordineret af David Gregory fra Nationalmuseet i København.
SASMAP-projektet frembragte helt nye veje til at undersøge og beskytte Europas undervandsarkæologiske steder og udviklede teknikker, der allerede nu er taget i brug for at beskytte kulturarven under havet.

Foredragsholder:  David Gregory, forskningsprofessor og seniorforsker ved Nationalmuseet

Foredraget finder sted torsdag den 22. februar kl. 19.30 i Vikingeskibshallen på Vikingeskibsmuseet, og er gratis for medlemmer af Venneforeningen med ledsager. 

Pris for ikke-medlemmer: 50,00 DKK. Billetter sælges ved indgangen, dørene åbnes kl. 19.00.

» Læs mere om venneforeningen ...


Oprettet af Rikke Johansen