Vigga Bro åbner international fortællefestival

Dronningen og den tyske Forbundspræsident Gauck besøgte Havhingsten. De fik fortalt om Havhingsten fra Glendaloughs rejse til Irland af skipper Carsten Hvid og talte om skibsbygning med direktør for Vikingeskibsmuseet, Tinna Damgård-Sørensen.
Oplev Vigga Bros levende fortællinger, når hun den 26. september kl. 19.30 åbner den internationale fortælle festival 'Havets Fortællinger'.

Fra den 21. til 28. september kan du opleve fortællere fra Danmark, Sverige, Norge, Irland og England. Festivalen sætter spot på den mundtlige fortælling og dens samspil med musikken.

Vikingeskibsmuseet præsenterer 'Havets Fortællinger', en helt ny, international fortællefestival, der prøver kræfter med mange forskellige fortællekoncepter og tilbyder mere end 30 fortælleevents på fem dage. Deltag i sejladsfortælling, aftenfortællinger eller måske en brunchfortælling. 

Gallaåbning med Vigga Bro og Dreamers Circus

Fredag den 26. september er der gallaåbning i Vikingeskibshallen kl. 19.30. Her kan du se frem til en magisk aften i selskab med nogle af Danmarks mest anerkendte fortællere og musikere.
Aftenen skydes i gang af fortæller og skuespiller Vigga Bro, en de mest strålende fortællere i Danmark. I samarbejde med percussionisten Birgit Løkke tryllebinder hun publikum med musik og fortælling og tager os med på en rejse til fjerne lande.
Aftenen byder endvidere på nykomponeret musik af den prisbelønnede trio ’Dreamers Circus’, når der er urpremiere på fortællekoncerten ’Skeletkvinden’. Den barske og smukke fortælling leveres af den karismatiske og udtryksfulde fortæller Annemarie Krarup, der har specialiseret sig i fortællinger fra den danske, nordiske og arktiske kulturkreds. ’Dreamers Circus’ har vundet tre priser ved Danish Music Awards Folk 2013 og er blevet tildelt Kronprinsparrets Stjernedryspris i 2013 – Så du kan godt glæde dig!

International fortælleaften

Gallaåbningen er ikke den eneste stjernespækkede fortælleaften. Lørdag den 27. september kl. 19.30 er programmet tilrettelagt omkring festivalens engelsktalende fortællere. Emily Parrish og Niall de Burca tager publikum med på en eventyrlig rejse, hvor de fem originale vikingeskibe og fjorden danner en imponerende kulisse.
Fantastiske engelsk-svenske Emily Parrishs fortælling er ofte beskrevet som intelligent komponeret og smukt udført, og hendes fortællestil er varm, fængslende og vittig. Hun optræder med sin fortælling om Guden Loke fra den nordiske mytologi med sin egen sang og musik.
Den forrygende irske fortæller Niall de Burca fortæller skræmmende og særdeles underholdende historier fra havet. Niall er kendt for sine shows fulde af energi, humor og fremragende timing, og han har optrådt så forskellige steder som i Los Angeles, Appalacherne og Europa-Parlamentet i Bruxelles.

Nyd en lækker middag fra Café Knarr før fortællingerne

 

Før aftenfortællingerne kan du forkæle dine smagsløg med en lækker middag fra museets Café Knarr. Du kan vælge mellem tre forskellige menuer, der koster mellem 105,- DDK og 125,- DDK.
Café Knarr serverer mad, der er tilberedt efter principperne i 'Ny Nordisk Vikingemad'. De benytter sig af de råvarer, der var kendt af vikingerne, så her er hverken kartofler, tomater eller agurker, men fladbrød, kvan, havtorn og perlebyg. Maden forbinder maritim historie og vikingernes råvarer. Samtidig fortæller maden også om den verden vikingerne mødte på deres rejser til fjerne egne og de madkulturer de mødte der.


Oprettet af Sabine Østergaard