Juleweekender på Vikingeskibsmuseet

I 'bådebygger-bageværkstedet' kan børn og barnlig sjæle bage og pynte honningkager, stukket ud med vikingeskibs-kageforme. Deltagergebyr i bageværkstedet: 25,00 DKK

Kom til juleweekender og nyd en decemberdag på havnen. De mange træskibe er trukket på land for vinteren og julelys og hjemmebag sikrer den hyggelige vinterstemning.

I juleweekenderne kan I ose julegaver i Museumsbutikken, nyde lun gløgg i Café Knarr eller tage børnene med i 'bådebygger-bageværksted' og bag honningkage-vikingeskibe.

Vikingernes jul

Julens traditioner kan spores tilbage til vikingetiden. Inden Danmark blev kristent i 900-tallet, og inden julen blev en fejring af Jesu fødsel, var den hedenske jul en lysets fest. Midt i den mørkeste vinter holdt de en stor fest, når det atter vendte mod lysere tider. Solen var vigtig, og det var lysets komme, vikingerne fejrede. Ligesom i dag samledes de til mad og fest. 

Julegaver og nordisk julepynt

Museumsbutikken har samlet et unikt udvalg af kvalitetsvarer. Her kan du købe eksklusivt julepynt fra hele Skandinavien og spændende brugskunst i glas, tekstil og keramik. Museumbutikken har også året julegave til Far: En ægte dansk sømandssweater eller en smuk, håndsmedet kniv. 

Hjemmelavet flæskestegs sandwich og gløgg lavet på mester-mjød

Cafeen serverer en nytolkning af julens gløgg lavet på mjød på Snorremark, der er kåret som 'Danmarksmester i mjød' og hjemmebagte brunkager.
Er I på udkig efter en lækker frokost, byder caféen også på hjemmelavet flæskestegssandwich.
Julestemningen er sikret med røde lys, fine dekorationer og julemusik.

Vi har tændt fakler udenfor på Museumsøen, så I kan finde vej ind i hyggen!

Bag din egen båd

I 'bådebygger-bageværkstedet' kan børn og barnlig sjæle bage og pynte honningkager, stukket ud med vikingeskibs-kageforme. Deltagergebyr i bageværkstedet: 25,00 DKK

Du kan også lave en personlig julegave i vores vokslys-værksted. Vokslyset kom til Danmark i løbet af vikingetiden sammen med Kristendommen. Vokslyset dufter skønt og bringer tankerne hen på lune sommerdage. Deltagergebyr i vokslysværkstedet: 25,00 DKK

Vil du hellere lave en vikingeperlekæde af farvestrålende glasperler, der er kopier af fund fra vikingetiden. I perleværkstedet kan du prøve dig frem med former og farvesammensætninger, og skabe dit unikke armbånd eller halskæde. Pris: 4 - 12 kr. pr. glasperle. 

I juleværkstedet kan I sammen klippe julepynt til museets store juletræ - eller til jeres eget, for I må også gerne tage jeres julepynt med hjem! Det koster ikke noget at klippe julepynt.

Museets formidler hjælper jer i gang og fortæller samtidig historier om vikingernes jul og vintersolhvervs-traditioner.  

Fakta

Juleweekender på Vikingeskibsmuseet
Hvornår: 17. - 18. december

Åbningstid:
Vikingeskibsmuseet: kl. 10.00-16.00
Juleværksteder: kl. 10.30-15.30.

Entré:

Gratis adgang til Juleværksted, Café Knarr og Museumsbutikken.
Adgang til Vikingeskibsmuseets udstillinger: Voksne 85 kr. Børn og unge til og med 17 år: Gratis entré.


Oprettet af Rikke Tørnsø Johansen