Juledage på Vikingeskibsmuseet 26. - 30. december

Vi tænder op i bålet, og inviterer til julehygge både inden- og udendørs. Tag familie og venner i hånden og fejr lysets tilbagevenden med gode historier om vikingernes jul.

Midt i den mørke tid fejrer vi lysets tilbagevenden, ligesom mange kulturer verden over har gjort før os gennem tusinde år. Også vikingerne fejrede afslutningen og begyndelsen på et nyt år med fester i de mørke vintermåneder.

Vikingernes jól var en fejring af lyset og en tid for at aflægge løfter.  Det var en mindetid for afdøde slægtninge, og en tid hvor vikingerne samledes til mad og fest. Sidst men ikke mindst var det en anledning til at ofre til guderne for at sikre frugtbarhed og til at skåle "til år og fred". 

Vores moderne jul er en efterkommer af vikingernes fester. Tiden lige inden nytår er stadig en tid, hvor vi gør status over det forgangne år og laver nye løfter med håb for det år, der kommer.  

Har du noget, du gerne vil ofre? Hvad med de dårlige vaner eller en dårlig oplevelse? Skriv dem på et stykke træ, smid dem på bålet udenfor og se dem forsvinde op i luften. Slut fred med andre og dig selv. 

Eller du kan sidde og nyde varmen fra bålet og mindes dem, der ikke er her mere. 

Skriv dine inderste håb, ønsker og drømme for det nye år, og lad ilden bære dem videre. Vi ser tilbage på året, der er gået, og fremad mod mulighederne i det nye.

Julerundvisning for hele familien og rundvisning på engelsk

Fra den 26. december til den 30. december kl. 13.30 tilbyder Vikingeskibsmuseet rundvisninger for hele familien, hvor vores engagerede formidlere blandt andet fortæller om vikingernes jul på de særlige julerundvisninger.

Har man udenbys gæster, der gerne vil opleve vikingeskibene, er der daglige rundvisninger i Vikingeskibshallen på engelsk dagligt kl. 11.30 fra den 26. til den 30. december.  

Læs mere om juledagene på Vikingeskibsmuseet her: Her kan du læse mere om jul for familien på Vikingeskibsmuseet...

Fakta:

Særlige jule- og nytårsaktiviteter
26. – 30. december 2018 kl. 11.00 - 15.00

Udstillingerne har åbent fra 10.00 – 16.00

Rundvisninger på dansk: 13.30
Rundvisninger på engelsk: 11.30

Omvisningerne tager ca. 45 min.

NB! Museet er lukket 24., 25. og 31. december.


Oprettet af Sabine Stubbe Østergaard