Foredrag: Nordens emporium - vikingernes Ribe

Kom til månedens Venneforeningsforedrag og hør Søren Sindbæk fortælle om udgravning på markedspladsen i hjertet af vikingernes handelsby, Ribe.

I 2016-17 blev der for første gang i 25 år, gennemført en stor udgravning på markedspladsen i hjertet af vikingernes handelsby, Ribe.

Nye arkæologiske metoder har givet helt ny indsigt i historien om Danmarks ældste by. Fundene har været overvældende: Fra ravfigurer og kristne amuletter i håndværkernes værksteder, handelsvarer fra Norge, Frankerriget, Middelhavslandene og Mellemøsten, til fundet af Danmarks ældste  strengeinstrument.

Hør om resultaterne, og om hvordan handelsbyen  Ribe i 700-tallet var med til at skabe grobund for vikingetidens søfart.

Foredrag: Danmarks runesten - en fortælling
Ved Søren Sindbæk, professor MSO, arkæolog, Aarhus Universitet, Moesgård.

Hvornår: Torsdag den 28. februar kl. 19.30
Hvor: Vikingeskibshallen, Vindeboder 12, 4000 Roskilde

Alle foredrag finder sted i Museumshallen og er gratis for medlemmer af Venneforeningen med ledsager.  50,- kr. for ikke-medlemmer. Dørene åbnes kl. 19.00.

» Se hele Venneforeningens forårsprogram 2019 her...

Som medlem af Vikingeskibsmuseets Venner får du:

• Fri adgang til Vikingeskibsmuseet inkl. en ledsager så længe medlemskortet er gyldigt
  • Fri adgang til foredrag og andre aktiviteter arrangeret af foreningen
  • Mulighed for at købe Vikingeskibsmuseets egne publikationer og varer fra museumsbutikken med en fordelagtig rabat.

» Læs mere om Venneforeningen her...

Af: Sabine Stubbe Østergaard